CBS-Reality - május

Viasat Epic-Drama - június

 


Viasat Explore - június

 

Viasat History - június

 

Viasat Nature - június

A NatGeo sorozatai felébresztik a benned rejlő kalandort

NatGeoLogo

Le a tavaszi fáradtsággal!

A NatGeo műsorai felébresztik a benned rejlő kalandort

Kövesd a járatlan utat a National Geographic csatornával!

Az idő melegszik, a nappalok hosszabbak, a fák virágoznak: tavasszal éreznünk kellene, ahogyan az ébredő természet feltölt energiával. Mégis sokan bágyadtak, aluszékonyak, az emberek fejfájásról, szédülésről, ingerlékenységről panaszkodnak. A National Geographic áprilisi és májusi műsorai segítenek elűzni a tavaszi fáradtságot és kalandozásra invitálnak.

Szereted a határaidat feszegetni? A múlt titkai után nyomozni? Vagy a mai gyönyörű, jól ismertnek hitt világunkat új szemszögből megismerni? Ha nyitott vagy a kalandokra, akkor ismerd meg a felfedezés izgalmát, és kövesd a járatlan utat az ismert tv-csatorna népszerű sorozataival. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=lptNqrFWh6w

A bűn kereskedői

A National Geographic világhírű, Peabody- és DuPont-díjas oknyomozó újságírója, Mariana van Zeller, életveszélyes, nagy bátorságot és leleményességet igénylő feltárómunkát folytat a globális alvilág legmélyebb, legsötétebb szféráiban. Mariana van Zeller a National Geographic ikonikus nevét és közismerten jó kapcsolatrendszerét felhasználva az izgalmas epizódokban, és nemcsak sikeresen bejut a legsikeresebb és legbefolyásosabb bűnszervezetek kulisszái mögé, de szóra is bírja azok irányítóit, feltárva előttünk az illegális csempészhálózatok és feketepiacok bonyolult belső működését.

Csempészek és határőrök

A csempészetre szakosodott bűnszervezetek a kábítószerektől a fegyvereken át, a gyógyszerekig tiltott árucikkek egész sorát igyekeznek bejuttatni illegálisan az Egyesült Államokba. A vám- és határőrök ezért minden kikötőben, repülőterén és közúti átkelőnél szigorúan ellenőrzik az utasokat – az izgalmas sorozat az ő munkájukba enged lebilincselő bepillantást.

Légikatasztrófák

Szakértői vélemények, nyomozati anyagok, szemtanúk beszámolói. Ahhoz, hogy a jövőben ne történjenek tragikus légikatasztrófák, a múltbeli balesetek valamennyi tanulságára szükség van.

Lecsapolt óceán

A sorozatban a legújabb számítógépes terepmodellek és képalkotó eljárások segítségével virtuálisan „lecsapoljuk” az óceánokat, olyan felszínformákat és mesterséges objektumokat láthatóvá téve, melyek még sose kerültek emberi szem elé. Isten hozott a természeti csodák, hajóroncsok és elsüllyedt városok misztikus világában!

Garázs Varázs

A recept a következő: végy egy garázsban rozsdásodó, szebb napokat látott autómatuzsálemet; adj hozzá egy beteg vagy pénzben szűkölködő tulajdonost; titokban csend el a kocsit, vidd el egy jól felszerelt műhelybe és három hét alatt újítsd fel az utolsó alkatrészig; végül pedig add át a csillogó-villogóvá varázsolt csodát a mit sem sejtő tulajnak egy bensőséges ünnepség keretében.

Jeges pokol Norvégiában

Norvégiában, a hóviharok és az Északi-sarkkör birodalmában, télen nemcsak a lehetetlen útviszonyok, de a rekordhosszúságú éjszakák is nehezítik a sofőrök dolgát. Ők azonban a rossz előjelek ellenére is útnak indulnak és a csúszós aszfalton sok esetben csak az első nagyobb emelkedőig vagy meredekebb partfalig jutnak. Ilyenkor csörren meg az autó- és kamionmentők telefonja, akik számára – legalábbis elméletben – nem létezik rossz időpont és megoldhatatlan feladat. Az ismétlő epizódok a legizgalmasabb pillanatokat villantják fel újra.

Európa a magasból

Milyen arcát mutatja Európa és Magyarország a felhők közül nézve? Ha kíváncsi vagy, tarts velünk, mert a National Geographic kamerái ismét a levegőbe emelkednek, hogy kontinensünk újabb lenyűgöző tájait mutassák meg madártávlatból! Az „Európa a magasból” hatrészes második évadában Magyarország, Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország és Görögország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti és kulturális értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből. Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a 21. századi Európa izgalmas portréját, miközben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok építészeti örökségének megcsodálása által, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember.

Törzsutas a világ végén

Hazen Audel a világ számos vadonjában és őslakos népcsoportja körében bizonyította már túlélési képességeit, most mégis előfordulhat, hogy túlzottan nagy fába vágta a fejszéjét: legújabb sorozatában saját erejéből, kizárólag tradicionális eszközök és túlélési módszerek segítségével kell kijutnia az Atlanti-óceán partjára az amazóniai esőerdőből minél gyorsabban, mert közeleg az esős évszak, amikor a folyók kilépnek medrükből és egyetlen hatalmas mocsárra változtatják Amazóniát.

Alaszka: az új nemzedék

Alaszkában egyre többen lázadnak fel a társadalmi normák ellen, és próbálnak meg a saját szabályaik szerint élni – és közben persze a zord sarkvidéki klíma kihívásainak is megfelelni. A sorozat egyik főszereplője, Michael Manzo, nomád életmódra rendezkedett be, s folyton úton van, új és új lehetőségeket keresve; Alex Javor a virginiai otthonát hátrahagyva költözik az északi vadon mélyére, hogy megépítse álmai házikóját; a Rowland házaspár pedig túlélési leckéket ad gyermekeinek, hogy így biztosítsa azok boldog jövőjét. A gondolatébresztő sorozat a Föld egyik legszélsőségesebb és legmostohább vidékére kalauzolja el a nézőket.

Bear Grylls: Sztárok a vadonban

Bear Grylls emeli a tétet! A világszerte ismert és kedvelt hivatásos kalandor ezúttal hollywoodi hírességeket is magával visz a vadonba, hogy kiderüljön: képesek-e megállni a helyüket a kulisszákon és a vörös szőnyegen túli világban? Vagy a hegyek, szakadékok és sivatagok kifognak rajtuk, és még akkor se tudják kitolni a fizikai és mentális határaikat, ha az életük múlik rajta?

Gordon Ramsay: Új utakon

Gordon Ramsay ismét nekivág a világnak, hogy kulináris ihletet merítsen az egzotikus helyi ízekből és receptekből Tasmániától Indonéziáig, Dél-Afrikától Guyanáig. A háromcsillagos séf és ironman sportoló az új évadban se zárkózik be a konyhába, hisz a főzés a Föld minden pontján a tökéletes alapanyagok beszerzésével kezdődik – igaz, e a távoli, isten háta mögötti tájakon gyakran kalandos, már-már életveszélyes vállalkozás.

A Kövesd a járatlan utat! műsorai folyamatosan elérhetők a National Geographic csatornán, illetve a https://www.natgeotv.com/hu oldalon.

 

 

 

SÁRKÁNYOK HÁZA augusztus 22-én érkezik az HBO MAX-ra

Vége a várakozásnak, végre kiderült, mikor érkezik a Trónok harca világában játszódó új HBO sorozat, a Sárkányok háza.

AUGUSZTUS 22. HBO MAX

Az HBO tíz részből álló, saját gyártású fantasy/dráma sorozata, a Sárkányok háza augusztus 22-én debütál az HBO-n.

A sorozat az HBO Max felületén lesz streamelhető.


Szereplők: Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel és Rhys Ifans.
A további szerepekben: Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes, Savannah Steyn.

 

A SZEREPLŐK LEÍRÁSA

Paddy Considine: Viserys Targaryen király, akit Westeros urai választottak meg az Öreg Király, Jaehaerys Targaryen utódjául a harrenhali Nagytanács ülésén. A melegszívű, kedves és tisztességes Viserys csak nagyapja örökségét szeretné továbbvinni, de a jó emberekből nem feltétlenül lesz nagyszerű király.

Matt Smith: Daemon Targaryen herceg, Viserys király öccse, trónörökös. A páratlan harcos és sárkánylovas Daemoné a sárkány igazi vére. De azt mondják, amikor egy Targaryen megszületik, az istenek feldobnak egy pénzérmét...
Olivia Cooke: Alicent Hightower, Otto Hightower lánya, a Király Segítője és a legszemrevalóbb nő a Hét Királyságban. A Vörös Toronyban nevelkedett, közel a királyhoz és annak legbelső köréhez; udvarhölgyhöz méltó kecsesség és éles politikai meglátások jellemzik. Emma D’Arcy: Rhaenyra Targaryen hercegnő, a király elsőszülött gyermeke. Sárkánylovas, akinek tiszta valyriai vér csörgedezik az ereiben. Sokan azt gondolnák, hogy Rhaenyrának már akkor megvolt mindene, amikor a világra jött... csak éppen nem született férfinak.

Steve Toussaint: Corlys Velaryon nagyúr, a „Tengeri Kígyó”. A Velaryon-ház ura, valyriai vérvonala egyidős a Targaryen-házzal. Corlys nagyúr, a „Tengeri Kígyó”, Westeros történetének leghíresebb tengeri kalandora a legnagyobb hatalmú házak közé emelte saját nemzetségét, amely még a Lannister-háznál is gazdagabbá vált, és amely a világ legnagyobb tengeri flottáját tudhatja magáénak.

Eve Best: Rhaenys Targaryen hercegnő, sárkánylovas és Lord Corlys Velaryon felesége. A „Sosemvolt Királynőt" a Nagytanács dobta félre mint trónörököst, mert a birodalom az unokatestvérét, Viseryst részesítette előnyben pusztán azért, mert férfi.
Fabien Frankel: a dorne-i származású Ser Criston Cole, Lord Blackhaven intézőjének nem nemesi születésű fia. Cole nem formálhat jogot földre vagy nemesi címre; csak a becsületét, illetve természetfeletti kardforgató képességét tudhatja magáénak.

Sonoya Mizuno: Mysaria, aki üres kézzel érkezett Westerosba, és maga sem tudja, hányszor adták el. Elsorvadhatott volna, de ehelyett felemelkedett, és Daemon Targaryen herceg, a trónörökös legmegbízhatóbb – és legvalószínűtlenebb – szövetségesévé vált.

Rhys Ifans: Otto Hightower. A Király Segítőjeként Ser Otto lojálisan és hűségesen szolgálja uralkodóját és birodalmát. A Segítő szerint a legnagyobb veszélyt a birodalomra a király fivére, Daemon és annak trónörökösi pozíciója jelenti.

 

A TOVÁBBI SZEREPEKBEN: (ábécésorrendben):

Milly Alcock: a fiatal Rhaenyra Targaryen hercegnő. A király elsőszülött gyermeke, sárkánylovas, akinek tiszta valyriai vér csörgedezik az ereiben. Sokan azt gondolnák, hogy Rhaenyrának már akkor megvolt mindene, amikor a világra jött... csak éppen nem született férfinak.

Bethany Antonia: Baela Targaryen, Laena Velaryon legidősebb leánya és a fiatal, Holdtáncos nevű sárkány lovasa.

Phoebe Campbell: Rhaena Targaryen, Laena úrnő második leánya és Baela húga.

Emily Carey: a fiatal Alicent Hightower, Otto Hightower lánya, a Király Segítője, és a legszemrevalóbb nő a Hét Királyságban. A Vörös Toronyban nevelkedett, közel a királyhoz és annak legbelső köréhez; udvarhölgyhöz méltó kecsesség és éles politikai meglátások jellemzik.

Harry Collett: Jacaerys Velaryon, Rhaenyra Targaryen legidősebb fia.

Ryan Corr: Ser Harwin „Csonttörő” Strong. „Csonttörő” Harwinról azt mondják, hogy ő a Hét Királyság legerősebb embere. Ser Harwin Lyonel Strong törvénymester legidősebb fia és Harrenhal örököse.

Tom Glynn-Carney: Aegon Targaryen, Viserys király elsőszülött fia.

Jefferson Hall: Tyland Lannister, a ravasz és számító politikus, Jason Lannister nagyúr ikertestvére.

Jefferson Hall: Jason Lannister nagyúr, Casterly-hegy ura és Ser Tyland Lannister ikertestvére.

David Horovitch: Mellos nagymester, az értelem hangja és Viserys király bizalmas tanácsadója.

Wil Johnson: Ser Vaemond Velaryon, Coryls Velaryon öccse és a Velaryon királyi flotta parancsnoka.

John Macmillan: Ser Laenor Velaryon, Corlys Velaryon és Rhaenys Targaryen fia.

Graham McTavish: Ser Harrold Westerling, aki Jaehaerys király uralkodásának ideje óta szolgál a Királyi Testőrségben. A lovagiasság és a becsület mintaképe.

Ewan Mitchell: Aemond Targaryen, Viserys másodszülött fia, Daemon unokaöccse és Rhaenyra féltestvére.

Theo Nate: Ser Laenor Velaryon, Corlys Velaryon és Rhaenys Targaryen fia.

Matthew Needham: Larys Strong, Lyonel Strong törvénymester kisebbik fia, akit apja bíróság elé állított.

Bill Paterson: Lyman Beesbury nagyúr, Mézliget ura, pénzmester, Viserys király kistanácsának tagja.

Phia Saban: Helaena Targaryen, Viserys másodszülött leánya, Aegon és Aemond nővére, Rhaenyra féltestvére.

Gavin Spokes: Lyonel Strong nagyúr, Viserys király törvénymestere és Harrenhal ura.

Savannah Steyn: Laena Velayron úrnő, Corlys Velaryon és Rhaenys Targaryen lánya.

 

Viasat History - május

 Viasat Explore - május

 

Viasat Epic-Drama - május