Viasat Epic-Drama - július

Viasat Explore - július

Viasat History - július

Viasat Nature - július

Fishing & Hunting

https://fishingandhuntingtv.com/hu/

Az idol - Június 5-től az HBO Maxon és az HBO csatornáin

Az Eufória alkotójának új sorozata Abel “The Weeknd” Tesfaye és Lily-Rose Depp főszereplésével június 5-tól az HBO Maxon és az HBO csatornán. 

Jocelyn (Lily-Rose Depp) legutóbbi turnéja kisiklott az idegösszeroppanása miatt, ám eltökélte, hogy elfoglalja az őt megillető helyet Amerika leghíresebb és legszexibb popsztárjaként. Jocelynban egy Tedros (Abel “The Weeknd” Tesfaye) nevű, sötét múltú klubtulajdonos ébreszti fel újra a szenvedélyt. Vajon romantikus öntudatra ébredése csodálatos új magasságokba repíti, vagy lelke legsötétebb és legmélyebb bugyraiba rántja le?

 

Spy/Master - Nemzetközi - magyar koprodukcióban készült kém thriller érkezik májusban az HBO Maxra

A nagyrészt Magyarországon forgatott lebilincselő kémdráma premierje május 19-én lesz az HBO Maxon.

Az Adina Sădeanu és Kirsten Peters kreátori közreműködésével készült Spy/Master a hidegháború tetőpontján játszódik, és egy kitalált karakter, az Alec Secăreanu (Isten országa, Ammonita, Vidám vidék) által alakított Victor Godeanu életének egy hetét mutatja be. Godeanu a román diktátor, Nicolae Ceaușescu jobbkeze és legközelebbi tanácsadója, ugyanakkor a KGB titkosügynöke is. A férfi menekülni kényszerül Romániából és Ceaușescu elől, mielőtt lelepleződne. Egyetlen esélye van az életben maradásra: egy németországi diplomáciai utat használ ugródeszkaként, hogy kijuthasson az Egyesült Államokba. Egykori szerelme, egy beépített Stasi-ügynök (Svenja Jung, Volt egyszer két Németország – 89) és egy feltörekvő CIA-ügynök (Parker Sawyers, Southside with You) segítségével Godeanunak a KGB-t és saját hazájának kémeit (Ana Ularu és Laurențiu Bănescu) is ki kell játszania, miközben tisztában van azzal, hogy disszidálása halálos veszélybe sodorja otthon maradt családtagjait.

A hatrészes drámasorozat az HBO romániai, „Írj forgatókönyvet…” elnevezésű országos forgatókönyvíró-pályázatának győztese. A sorozatot az HBO Max megbízásából a Proton Cinema és a Mobra Films gyártotta.

Az első két epizód világpremierjére februárban került sor a Berlini Filmfesztivál Berlinale Series szekciójában. A két epizód világszerte május 19-én válik elérhetővé az HBO Maxon. A fennmaradó négy epizód ezután hetente debütál a streamingszolgáltató felületén, majd a nyár folyamán Németországban, a Warner TV Serie műsorán is megjelenik.

A WBD az európai saját gyártású tartalmak egyik fő gyártójaként és beszerzőjeként évente több ezer órányi műsoridőbe fektet be. Már megkezdődött az első francia Max Original, a La Mythomane du Bataclan munkacímű szkriptelt drámasorozat gyártása, amelynek főszereplőjét, Christelle-t Laure Calamy (Dix pour cent/Call My Agent!, Jó a szamár is) alakítja.

Még idén bemutatkozik a 30 ezüst című spanyol kultikus horrorsorozat második évada a műfaj mesterétől, Alex de la Iglesiától, amelyben Paul Giamatti (Milliárdok nyomában) is megjelenik.

A Spy/Master kreátorai és forgatókönyvírói Adina Sădeanu és Kirsten Peters, rendezője Christopher Smith (Temple, Alex Rider), operatőre Ben Wheeler BSC (Átutazó, A baba) és Fillenz Ádám HCA (Hier, Battle: Freestyle). Az HBO Max részéről Antony Root és Johnathan Young az executive producerek, a kreatív producer pedig Ioanina Pavel. A Warner TV Serie executive producere Anke Greifeneder. A Proton Cinema részéről Petrányi Viktória és Sós Judit, a Mobra Films részéről pedig Tudor Reu látta el a produceri feladatokat.

#BringBackAlice - Fordulatos lengyel thriller érkezett az HBO Maxra

Az HBO Max #BringBackAlice című új, saját gyártású sorozata Dawid Nickel rendezésében magával ragadóan izgalmas történetet mesél el két eltűnt tinédzserről. Amikor az egyikük egy év elteltével sértetlenül hazatér, egy új, titkokkal teli valóságban találja magát… A sorozat magyar zeneszerzője Balázs Ádám.

A Hármasváros közösségét megrengette a népszerű influenszer, Alicja Stec (Helena Englert) eltűnése. Egy év kitartó keresés után titokzatos körülmények közt találnak rá a tinédzserre. Sajnos a jó családból származó internetes tini celeb szinte semmire sem emlékszik. Információmorzsákból, nyomasztó flashbackekből és töredékes emlékeiből próbálja összerakni, hogy mi is történt. Ám nem mindenki hiszi el neki, hogy tényleg nem emlékszik semmire. Hamarosan kiderül, hogy ugyanazon a napon egy másik tinédzsernek, Verának is nyoma veszett. Tomek, az eltűnt lány bátyja gyanítja, hogy Alicja lehet a kulcs a húga megtalálásához. Az influenszer visszatérése konfliktusokhoz vezet a baráti körében, akik egy sötét titkon osztoznak. Mindig is a titkok kötötték össze őket…

A sorozat szereplői közt látható: Helena Englert, Marieta Żukowska, Jowita Budnik, Katarzyna Gałązka, Marcel Opaliński, Mila Jankowska, Sebastian Dela, Stanisław Linowski, Bartek Deklewa, Vitalik Havryl, Natalia Iwańska, Adam Cywka, Marcin Stec és Sandra Drzymalska.

A sorozatnak magyar vonatkozása is van, hiszen az széria zeneszerzője Balázs Ádám, akinek nevéhez olyan filmzenék kötödnek, mint az Oscar-díjra jelölt Mindenki (rendezte: Deák Kristóf), a Testről és lélekről és a Feleségem története (rendezte: Enyedi Ildikó), illetve szintén hozzá köthető az HBO-s Terápia és román gyártású Árnyak sorozat zenéje is. Ráadásul a zeneszerző pont ma ünnepli születésnapját is...

A hatrészes sorozat április 14-én indul az HBO Maxon. A premier napján 2 epizód, majd hetene 1 epizód válik elérhetővé magyar szinkronnal és felirattal.

 

A Fehér Ház vízszerelői - Új HBO minisorozat érkezik a Watergate botrányról

Az Emmy®-díjas David Mandel (Az alelnök), Alex Gregory és Peter Huyck (Az alelnök) ötepizódos minisorozata, a Woody Harrelson és Justin Theroux főszereplésével készült A Fehér Ház vízszerelői május 2-án debütál az HBO-n és az HBO Maxon is.

A Fehér Ház vízszerelői a Watergate-botrány kulisszái mögé, abba az időszakba kalauzolja a közönséget, amikor Nixon politikai szabotőrei, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) és G. Gordon Liddy (Justin Theroux) véletlenül megbuktatták az elnökséget, amelyet buzgón próbáltak védeni – és vele együtt a saját családjukat is. Az események sűrűjében történteket megörökítő szatirikus dráma cselekménye 1971-ben kezdődik, amikor a Fehér Ház megbízza Huntot és Liddyt, akik korábban a CIA-nek és az FBI-nak dolgoztak, hogy vizsgálják ki a Pentagon-iratok kiszivárogtatását. Miután felfelé buknak, a valószerűtlen páros az elnök újraválasztásáért küzdő bizottságban találja magát, és számos hihetetlen, titkos műveletet eszel ki, többek között a Watergate-komplexumban található Demokrata Nemzeti Bizottság irodahelyiségeinek lehallgatását. A Fehér Ház vízszerelői bebizonyítja, hogy a történelem furcsaságai néha a képzeletet is felülmúlhatják, és fényt derít az események még mindig kevéssé ismert sorozatára, amely Amerika egyik legnagyobb politikai bűnügyéhez vezetett.

Szereplők: Lena Headey (Dorothy Hunt), Judy Greer (Fran Liddy), Domhnall Gleeson (John Dean), Toby Huss (James McCord), Ike Barinholtz (Jeb Magruder), Kathleen Turner (Dita Beard), Kim Coates (Frank Sturgis), Yul Vazquez (Bernard “Macho” Barker), Alexis Valdés (Felipe De Diego), Nelson Ascencio (Virgilio “Villo” Gonzalez), Tony Plana (Eugenio “Muscolito” Martinez), Zoe Levin (Lisa Hunt), Liam James (Saint John Hunt), Kiernan Shipka (Kevan Hunt), Tre Ryder (David Hunt), David Krumholtz (William O. Bittman), F. Murray Abraham (Judge Sirica), Rich Sommer (Egil “Bud” Krogh) és John Carroll Lynch (John Mitchell)

A sorozat készítői: Rendező és executive producer: David Mandel; kreátor, forgatókönyvíró executive producer: Alex Gregory és Peter Huyck; executive producer: Frank Rich, David Bernad, Gregg Fienberg, Justin Theroux, Woody Harrelson, Len Amato és Ruben Fleischer. Az HBO és a wiip koprodukciója Paul Lee, Mark Roybal és Nne Ebong executive produceri közreműködésével. 

Háborús övezet: Bear Grylls találkozása Zelenszkij elnökkel - Friss dokumentumfilm jön a Discovery csatornára

Ebben a rendkívüli dokumentumfilmben a túlélési szakértő és egykori SAS-katona, Bear Grylls 25 évvel azután, hogy kilépett a hadseregből, ismét egy csatatér közepén találja magát. A dokumentumfilm premierje március 26-án, vasárnap 22 órakor lesz az Discovery csatornán!

A Discovery túlélőműsoraiból jól ismert Bear Grylls rendkívüli kalandra indul Ukrajna mélyére. Ellátogat a háborútól sújtott országba, hogy megismerje az itt élő embereket, és elmesélje a történeteiket. Bear Grylls Zelenszkij elnök kíséretében sétál Kijiv utcáin, és eközben meghallgatja a világpolitika egyik legfontosabb alakjának személyes történetét. Emellett Ukrajna polgárait is kifaggatja, akiket megviseltek a háború borzalmai, elveszítették szeretteiket, de soha nem adják fel az előttük álló győzelembe vetett reményt.

Háború dúl Európa határán: Oroszország arra törekszik, hogy átvegye az ellenőrzést Ukrajna felett. Bear Grylls ebben a környezetben, közel egy évvel az invázió kezdete után vállalkozik egy ukrajnai utazásra az elnök, Volodimir Zelenszkij személyes meghívására. Zelenszkij, aki karizmatikus vezetőként egyesítette népét, a konfliktus idején hazájának emblematikus arcává vált, és világszerte emberek millióinak csodálatát vívta ki.

A megfigyelő dokumentumfilm egy háromnapos utazás során követi Bear Gryllst Ukrajna mélyére. Az évekig tartó túlélési kiképzés sem készíthet fel az aktív háborús övezetbe való belépésre, és csapatával együtt Bear óriási kockázatot vállal. Célja, hogy Kijivben találkozzon Ukrajna főparancsnokával, de előtte el kell jutnia a fővárosba, és ez egy háborúban álló országban nem olyan egyszerű feladat. Ukrajnát folyamatosan fenyegetik a rakétacsapások: Oroszország igyekszik lerombolni szomszédja energetikai infrastruktúráját, így próbálja teljes sötétségbe taszítani az országot.

Ez a film nem csak az elnökkel való találkozásról szól, hanem Bear Kijivbe vezető útjáról és mindarról, amit útközben tapasztal. Utazása során megismerkedik Ukrajna lakosaival, akik megpróbálják elviselni és túlélni ezt a háborút, és megpróbálja megérteni, milyen lehet most számukra az élet. Irpin városába is ellátogat a régi frontvonalhoz, amely a fővárostól, Kijivtől mindössze tíz kilométerre húzódik. Itt találkozik Olekszandrral, egy katonával, aki a háború kezdete előtt még egyszerű civil volt. A forgatás során hősiességről, túlélésről és tragédiákról szóló történeteket hallgat meg, például Alináét, az újságíróét, aki édesapját veszítette el a háborúban.

Bear még sohasem vállalkozott ehhez hasonló utazásra. Ebben a filmben ezúttal nem a túlélés szakértőjeként jelenik meg; az a szerepe, hogy tanuljon másoktól, és hogy megértse, min mentek keresztül ezek az emberek. Az elnökkel való találkozása során Bear ki akarja deríteni, hogy ki is valójában az a férfi, aki az elnökség nyilvános arca mögött rejlik, és meg akarja tudni, milyen az élete a pódiumon kívül. Azt is megfigyeli,  hogyan próbálja Ukrajna túlélni ezt a háborút a jelenlegi sötét tél idején. A találkozóra nem a hivatalos elnöki iroda környezetében kerül sor: ehelyett a két férfi baráti sétára indul Kijiv városában, ahol Bearnek lehetősége nyílik megismerni az igazi Volodimirt – az embert az újságok címlapja mögött.

 

Gotham Lovagjai - Új szuperhős sorozat debütál az HBO Maxon

Március 23-án indul a DC új szuperhős sorozata, amely ezúttal Gotham következő generációs (anti)hőseire fókuszál.

Batman halott, Gotham Cityben pedig elszabadultak az indulatok, ám már nincs többé, aki megvédje a várost. Bruce Wayne megölése után örökbefogadott fiát, Turner Hayest gyanúba keverik a köpenyes megmentő halála kapcsán, Batman néhány ellenségének gyermekeivel együtt, ők Duela, Harper Row és testvére, Cullen Row. A karizmatikus és kemény ügyész, Harvey Dent és a GCPD forró nyomon kutatnak. Turner olyan szövetségeseket tudhat maga mellett, mint a legjobb barátja, a félelmetes hekker, Stephanie Brown, és Batman valószínűtlen segédje, Carrie Kelley. A szedett-vedett szökevények csapata hamarosan megtudja, hogy a Gotham Cityn belül létezik egy nagyobb, gonoszabb hatalom, ezért össze kell fogniuk, hogy felnőjenek a feladathoz, és ők váljanak Gotham megmentőivé a Batman által hagyott űrben.

A sorozat március 23-án, csütörtökön indul az HBO Maxon, az epizódok hetente érkeznek.