HBO MAX - 2023. november ajánló

 

 

HBO MAX - 2023. november ajánló

Nagyszabású sci-fik (65, A holnap háborúja, Ex Machina), exkluzív premierek (A zodiákus lovagjai, A vér földje, Batman: A végzet Gothambe érkezik, Az Igazság Ligája x RWBY: Szuperhősök és Vadászok 1. rész), új sorozatok és évadok (Julia és Rap Sh!t 2. évad, Bookie), rengeteg magyar film (Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Csicska, BUÉK, Tobi színei...) és sok-sok könyvtár tartalom (7500, 8 mérföld, A csodálatos Pókember filmek) érkezik novemberben az HBO Max kínálatába. 

 

Közeledve az év vége felé sem lassít az HBO Max. A hónap ezúttal elsősorban- a friss premierek mellett - a magyar filmekről szólna. Ezúttal 17 magyar alkotás érkezik, többek között Till Attila rendezte Csicska (11.01), Oláh Kata rövid filmje, a Vigyél el (11.01), főszerepben Döbrösi Laura, Amiről a fák suttognak (11.02) című természetfilm, a Macskafogó 2. - A Sátán macskája (11.04), Mátyássy Áron ifjúsági filmje a Berosált a rezesbanda (11.08), a BUÉK (11.09) című nagysikerű vígjáték, a fesztiválkedvenc Tobi színei (11.09), a Nádas Péter portré film, a Saját erdő (11.09),  Thuróczy Szabolcs közönségkedvenc filmje, a Tiszta szívvel (11.15), a Tüskevár 2012-es változata (11.15) Kovács Lajossal a főszerepben, Tuza-Ritter Bernadett megrázó dokumentumfilmje az Egy nő fogságban (11.16). Jön még a Kölcsönlakás (11.22), a Swing (11.22.), Reisz Gábor kultfilmje, a Van valami különös és megmagyarázhatatlan (11.24), Oláh Kata és Csukás Sándor Rotschild dokumentumfilmje, a Rotschild Klári legendái (11.23) és végül Zurbó Dorottya Könnyű leckék (11.30) című filmje.

A kiemelt premierek között szerepel Joseph Gordon Levitt filmje, a 7500 (11.03), Kevin Costner és Diane Lane neowesternje, A vér földje (11.11), A holnap háborúja (11.17) című sci-fi Chris Pratt, Yvonne Strahovski és J.K. Simmons főszereplésével illetve a 65 (11.24) című időutazós sci-fi, amelyben Adam Driver küzd meg a vérszomjas dinoszauroszokkal. Végül jön a Magyarországon forgatott A zodiákus lovagjai (Knights of the Zodiac, 11.25) című fantasy akció-kalandfilm, amelyben Famke Janssen és Sean Bean is feltűnik, illetve a Ráadásszerelem (11.30) című romantikus vígjáték Sam Heughan, Priyanka Chopra Jonas és Celine Dion közreműködésével.

Novemberben Marlon Brando három filmje is elérhetővé válik streamingen. Jön az 1953-es A vad (The Wild One, 11.06), az 1954-es A rakparton (On the waterfront, 11.06) és az 1966-os az Üldözők (The Chase, 11.06). Rengeteg könyvtár tartalom is érkezik, többek között jön Egy makulátlan elme örök ragyogása (11.03), a 8 mérföld (11.10) Eminemmel, a Legsötétebb óra (11.10) Gary Oldmannel, A csodálatos Pókember 1-2. (11.15) Andrew Garfielddal és Emma Stone-nal vagy az Eastern Promises - Gyilkos ígéretek (11.17).

A filmek mellett több sorozat is visszatér. A hónap kiemelt premierje a Julia Child életét feldolgozó feel good sorozat új évada, a Julia (11.16), továbbá visszatér a Rap Sh!t (11.09) következő évada is. A hónap végén egy meglepetés sorozat is indul, Chuck Lorre (Agymenők) alkotójának új dramedy sorozata, a A buki (Bookie, 11.30), amelyben egy kisstílű bukméker próbál lépést tartani a fogadások legalizásával. Igazi sleeper hit sorozat lehet, melynek főbb szerepében Sebastian Maniscalco stand up komikus / színész látható. 

Végül, de nem utolsó sorban a dokufilmek rajongóinak egy igazán különleges film érkezik. November 16-án jön a David Holmes: A túlélő című alkotás, amelyben a Harry Potter filmek kaszkadőrét ért balesetet, illetve annak következményét dolgozza fel. 

 

Viasat ajánlók

True Detective: Night Country - Januárban érkezik a sorozat új évada

True Detective: Night Country - Januárban érkezik a sorozat új évada

TDNC-jan.png

True Detective: Night Country | Hivatalos előzetes | HBO Max - YouTube

Az HBO saját gyártású hatrészes TRUE DETECTIVE: NIGHT COUNTRY című sorozata, főszerepben az Oscar-díjas és Emmy-jelölt Jodie Fosterrel és Kali Reisszel, január 15-én, hétfőn debütál az HBO-n, online pedig a HBO Maxon lesz elérhető. A sorozat showrunnere, írója és az összes epizód rendezője Issa López.

Amikor az alaszkai Ennisben leszáll a hosszú téli éj, nyom nélkül eltűnik az a nyolc férfi, akik a tsalali sarkvidéki kutatóállomást üzemeltették. Az ügy felgöngyölítéséhez Liz Danvers (Foster) és Evangeline Navarro (Reis) nyomozóknak szembe kell nézniük a saját magukban rejlő sötétséggel és felszínre kell hozniuk az örök jég alatt rejlő súlyos igazságokat.

Szereplők: Jodie Foster, Kali Reis, Finn Bennett, Fiona Shaw, valamint Christopher Eccleston, Isabella Star LaBlanc és John Hawkes. Vendégszereplők: Anna Lambe, Aka Niviâna, June Thiele, Diane Benson és Joel D. Montgrand.

Alkotók: showrunner, író, rendező, executive producer: Issa López; főszereplő és executive producer: Jodie Foster. Executive producerek: Mari Jo Winkler; Barry Jenkins, Adele Romanski és Mark Ceryak a PASTEL részéről; Chris Mundy; Alan Page Arriaga; Steve Golin; Richard Brown; Matthew McConaughey; Woody Harrelson; Cary Joji Fukunaga; Nic Pizzolatto. Producerek: Princess Daazhraii Johnson; Cathy Tagnak Rexford; Sam Breckman.

A sorozat január 15-től lesz látható az HBO-n és az HBO Maxon.