Műsorajánló

National Geographic, WILD és Disney Csatorna - 2024. májusi ajánló

 

A Disney Csatorna 2024. májusi műsorából

Premier május 04-én szombaton 10:00-kor

Lego Star Wars: Nyári Vakáció

Finn és a barátai közös vakációja rosszul alakul, de jedi szellemek tanulságos mesékkel szolgálnak.

 
 
 

Vadonatúj évad május 06-án hétköznaponként 18:40-kor

Szörnyszakik

A Szörnyszakik második évadában Tylor Tülkmonnak fontos döntéseket kell meghoznia – egyrészt a Szörny Rt.-ben, másrészt pedig Vallel, a nevettetőbeli társával kapcsolatban.

 

Új epizódok május 13-tól hétköznaponként 17:40-kor

Kiff

Egy nyüzsgő hegyi városban, amit tele van állatokkal és varázslatos lényekkel, Kiff, az apró, ám nagy szívű mókus és legjobb barátja, Barry egyik kaland után a másikba csöppen.

 
 
 

Vadonatúj sorozat május 20-tól minden hétköznap 08:55-kor

Star Wars: Fiatal Jedik kalandjai

Kai, Lys és Nubs, a jedi ifjak együtt tanulnak a Tenoo bolygón, és az ász pilóta, Nash kíséretében bejárják a galaxist a Crimson Firehawk fedélzetén.

 

Műsorválogatás május 25-től szombattól június 02-ig keddig 09:10-től

Gyermekek hétvégéi

A Gyereknap most két, fantasztikus hétvégén át tart! Csatlakozz a Disney Channel új, különleges műsorválogatásához és tölts el négy fergeteges napot a Szörnyszakik, Miraculous és Kiff c. sorozatok társaságában!

 

A National Geographic 2024. májusi műsorából

Új évad duplarészekkel május 19-től vasárnaponként 16:00-kor

Alaszka őslakói

Amikor az oroszok a 18. században megérkeztek Alaszkába, korántsem egy „üres”, lakatlan vadon várta őket: a terület őslakói immár évezredek óta e gyönyörű, ámde zord vadonban éltek, generációk hosszú sora alatt kifinomult, alkalmazkodáson alapuló együttélési formákat kialakítva a természettel. A szélsőséges klímájú Alaszkában mindazonáltal nem könnyű boldogulni, és napjaink gyors társadalmi átalakulása tovább nehezíti az őslakók dolgát, így a nagy elődök mai leszármazottainak egyetlen esélye van a megmaradásra: ha foggal-körömmel őrzik az ősök tudását, életmódját és kultúráját, ha úgy élnek, vadásznak, építkeznek és ünnepelnek, mint ők…

 
 
 

Premier május 21-től keddenként 22:00-kor

Rejtett holokauszt

Sokan azt gondoljuk, hogy többé-kevésbé ismerjük a holokauszt áldozatainak számát és a pusztítás valós mértékét, ez azonban nincs így. Sok millióan ugyanis nem a hírhedt haláltáborokban haltak meg, hanem távoli, ismeretlen kelet-európai erdőkben és mezőkön, ahol az áldozatokat egyszerűen agyonlőtték és jeltelen tömegsírokba temették. A megrázó epizódban egy tudóscsoport a legmodernebb technológia segítségével igyekszik felkutatni az emberi maradványokat és megbecsülni a holokauszt valódi dimenzióját.

 
 
 

Új epizódok május 28-tól csütörtökönként 21:00-kor

A II. világháború ismeretlen hősei

A II. világháborúnak számos meg nem énekelt hőse van – köztük nem egy kiemelkedően bátor, hősiesen küzdő színes bőrű katona, akik méltatlanul merültek a feledés homályába. Idris Elba történelmi sorozata nekik állít emléket.

 

A National Geographic WILD 2024. májusi műsorából

Vadonatúj műsorválogatás május 01-től szerdánként 18:00-tól

Állati orvosok

Van egy jó hírünk az észak-amerikai haszonállatok, házi kedvencek és vadon élő bestiák számára: lakjanak a kontinens bármelyik sarkában, baj esetén van kihez fordulniuk! A Nat Geo Wild szórakoztató műsorösszeállítása néhány legendásan nagy tudású és elkötelezett állatorvost mutat be munka közben a napfényes Floridától a fagyos Alaszkáig!

 
 
 

Új műsorválogatás május 04-től szombatonként 18:00-tól

A Föld legvadabb élőhelyei

Szeretnéd tudni, milyen hihetetlenül izgalmas és gyönyörű hely volt a Föld abban a régi korban, amikor még nem alakította át az ember? Ha az Édenkertbe vágysz, nem kell időutazónak lenned, hisz bolygónknak akadnak még vidékei, melyek máig őrzik ősi érintetlenségüket! Májusban tarts a Nat Geo Wilddal a Föld legvadabb élőhelyeire!

 
 
 

Vadonatúj műsorválogatás május 05-től vasárnaponként 18:00-kor

Vad Európa

Hiába lakja és formálja az ember évezredek óta, Európa ma is elbűvöl minket csodálatos élővilágával és egyedülálló természeti értékeivel. ANat Geo Wild májusban a vén kontinens legérintetlenebb tájaira repít minket: fenséges rengetegekbe, égig érő hegyek közé, drámai tengerpartokra, végtelen sarkvidéki hósivatagokba. Különleges műsorösszeállításunk segítségével ismerd meg földrészünk rejtett, ritkán emberi szem elé kerülő kincseit!

 
 
 

Exkuzív francia sorozatok érkeznek a Maxra

A Max franciaországi indulásával együtt megindul a francia saját gyártású Max Original sorozatok gyártása is, amelyek a következő hónapokban debütálnak majd. 

Clément Schwebig (a Warner Bros Discovery Nyugat-Európa és Afrika elnöke), Vera Peltekian (a Max France saját tartalmakért felelős produkciós részlegének alelnöke) és Clémentine Bobin (a Max France saját gyártású, szkriptelt produkciós részlegének igazgatója) a Séries Mania Fesztiválon bemutatták a francia Max Original tartalomgyártásának legfontosabb alapelveit, és bepillantást engedtek a Franciaországban 2024-ben induló streamingplatform jelenleg gyártás alatt álló projektjeibe.

„Egyedülálló történetmesélési szakértelmünknek köszönhetően a Warner Bros. Discovery sokszínű, a teljes közönséget megcélzó tartalompalettát kínál majd a Maxen. A francia saját gyártású műsorokkal az a törekvésünk, hogy a Maxet egy olyan közönség számára szilárdítsuk meg a francia piacon, amely, ha sorozatokról van szó, magas igényekkel rendelkezik. A saját gyártású produkciókkal kapcsolatban ambiciózus célokat fogalmaztunk meg: egyaránt kínálunk majd szkriptelt és nem szkriptelt tartalmakat, valamint dokumentumműsorokat” – nyilatkozta Clément Schwebig.

Véra Peltekian elmondta: „Arra törekszünk, hogy kiváló minőségű, univerzális, egyedi és időtlen saját gyártású tartalmakat készítsünk a Max számára. Clémentine Bobin hozzátette: „A Maxszel a felnőtt közönséget célozzuk meg olyan merész sorozatok segítségével, amelyek kiindulópontja a rendezői és szerzői koncepció".

A Warner Bros. Discovery elsőként három szkriptelt Max-sorozatról adott hírt:

  • Fekete hazugságok – 2024-ben streamelhető a Maxen / Minisorozat – 4 x 52'

A párizsi merényletek éjszakáján az egész országhoz hasonlóan Christelle is sokkos állapotba kerül. Másnap reggel azonnal kapcsolatba lép az áldozatok egy csoportjával. Amikor felmerül a túlélőket támogató közösség létrehozásának gondolata, Christelle döntő szerepet játszik az ötlet életre hívásában. Hamarosan világossá válik azonban, hogy a tragédiához fűződő viszonya nem pont olyan, mint amilyennek eleinte tűnt, és mindez azzal fenyeget, hogy egyre szövevényesebb hazugságok kerülnek napvilágra. A sorozat igaz történet alapján készült.

A StudioFact Stories és a June Films közös gyártásában készülő lélektani thriller rendezője Just Philippot (The Swarm/A raj, Acid/Sav), a forgatókönyvet Fanny Burdino, Jean-Baptiste Delafon, Samuel Doux és Alexandre Kauffmann írta. A történet Alexandre Kauffmann La Mythomane du Bataclan című tényregényének szabad adaptációja.

A főszerepben a César-díjas Laure Calamy (Hívd az ügynökömet!, Jó a szamár is), a további szereplők többek között a César-díjas Arieh Worthalter (A Goldman-ügy), valamint Annabelle Lengronne (Un petit frère), Alexis Manenti (A nyomorultak), Ava Baya és Anne Benoît (Consent, Az arcuk mindig előttem lesz).

  • Malditos (munkacím) / 7 x 52’ epizódból álló sorozat

Egy dél-franciaországi cigány közösség vezetője két fiával együtt azért küzd, hogy megmentsék a klánjukat, amelyet az emelkedő vízszint miatt kilakoltatás fenyeget. A túléléshez át kell lépniük a törvény határait, és keresztül kell verekedniük magukat egy sötét és veszélyes világon. Eközben egy ki nem mondott titkot rejtegetnek, amely hét éve kísérti a családjukat. Az akciódús bűnügyi thriller a White Lion Films (Eve Muller és Noor Sadar) (Mediawan) gyártásában készül. 

A sorozatot Jean Charles Hue és Olivier Prieur készítette, a Guillaume Grosse-szal és Laurent Teyssier-vel való együttműködés alapján.

Írta: Jean Charles Hue (Mange tes morts – Tu ne diras point, La BM du Seigneur), Olivier Prieur (Bíbor folyók) és Maya Haffar (Terápia – FR).

Rendező: Jean Charles Hue (5 epizód) és Cécilia Verheyden (Undercover, Ferry) (2 epizód)

  • A Halottainkkal élni (Vivre avec nos morts) című regény adaptációja / 8 x 30' epizódból álló sorozat

A 28 éves Léa egyike Franciaország kevés női rabbijának: a termete törékeny, a felelőssége azonban annál nagyobb, hiszen az emberek életében felmerülő apró és hatalmas kérdések labirintusában kell megtalálnia a válaszokat. De hogyan mutathat utat mások számára, amikor ő maga is a szerelem és a család alapvető kérdéseivel, illetve az élet értelmének keresésével küzd?

A Fédération Studios gyártásában készülő dramedy Delphine Horvilleur rabbi memoárjain alapul, Noé Debré és Benjamin Charbit szabad adaptációjában.

HBO Max - ajánló


Sárkányok háza - Június 17-én indul a második évad

Az HBO saját gyártású drámasorozata, a Sárkányok háza nyolc epizódból álló második évada június 17-én, hétfőn debütál az HBO-n, és a Maxen is streamelhető lesz. Válassz előzetest!

Francesca Orsi, az HBO tartalmakért, drámasorozatokért és filmekért felelős vezetője március 21-én, csütörtökön a franciaországi Lille-ben megrendezett Series Mania rendezvényen, a WBD bejelentésének részeként bemutatta az HBO első „párbajozó” előzeteseit, amely bemutatja a Sárkányok háza két háza, a Targaryen (Fekete) és a Hightower (Zöld) között húzódó ellentéteket. A bejelentés során arról is hírt adtak, hogy a Max május 21-én indul el Európában.

 Westeros véres polgárháború küszöbén áll: a Zöld és a Fekete Tanács Aegon királyért, illetve Rhaenyra királynőért harcol. Mivel mindkét fél úgy gondolja, hogy az övé a jogos hely a Vastrónon, és a Zöld és a Fekete előzetesek ezt a két nézőpontot tükrözik ugyanannak a történetnek a két egymástól elkülönülő, de egymást kiegészítő felében. A második évadban kettészakad a birodalom, és „Mindenkinek választania kell”: a nézőknek a világon mindenütt dönteniük kell, a Targaryen-ház melyik oldalán állnak.

A második évadban visszatérő szereplők: Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno és Rhys Ifans. További visszatérő szereplők többek között: Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall és Matthew Needham.

A második évad új szereplői: Abubakar Salim (Alyn of Hull szerepében), Gayle Rankin (Alys Rivers), Freddie Fox (Ser Gwayne Hightower), Simon Russell Beale (Ser Simon Strong), Clinton Liberty (Addam of Hull), Jamie Kenna (Ser Alfred Broome), Kieran Bew (Hugh), Tom Bennett (Ulf), Tom Taylor (Lord Cregan Stark) és Vincent Regan (Ser Rickard Thorne).

A második évad alkotói: Co-Creator/Executive Producer, George R.R. Martin; Co-Creator/Showrunner/Executive Producer, Ryan Condal; Executive Producerek: Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere,Vince Gerardis.


Exkuzív francia sorozatok érkeznek a Maxra

A Max franciaországi indulásával együtt megindul a francia saját gyártású Max Original sorozatok gyártása is, amelyek a következő hónapokban debütálnak majd. 

Clément Schwebig (a Warner Bros Discovery Nyugat-Európa és Afrika elnöke), Vera Peltekian (a Max France saját tartalmakért felelős produkciós részlegének alelnöke) és Clémentine Bobin (a Max France saját gyártású, szkriptelt produkciós részlegének igazgatója) a Séries Mania Fesztiválon bemutatták a francia Max Original tartalomgyártásának legfontosabb alapelveit, és bepillantást engedtek a Franciaországban 2024-ben induló streamingplatform jelenleg gyártás alatt álló projektjeibe.

„Egyedülálló történetmesélési szakértelmünknek köszönhetően a Warner Bros. Discovery sokszínű, a teljes közönséget megcélzó tartalompalettát kínál majd a Maxen. A francia saját gyártású műsorokkal az a törekvésünk, hogy a Maxet egy olyan közönség számára szilárdítsuk meg a francia piacon, amely, ha sorozatokról van szó, magas igényekkel rendelkezik. A saját gyártású produkciókkal kapcsolatban ambiciózus célokat fogalmaztunk meg: egyaránt kínálunk majd szkriptelt és nem szkriptelt tartalmakat, valamint dokumentumműsorokat” – nyilatkozta Clément Schwebig.

Véra Peltekian elmondta: „Arra törekszünk, hogy kiváló minőségű, univerzális, egyedi és időtlen saját gyártású tartalmakat készítsünk a Max számára. Clémentine Bobin hozzátette: „A Maxszel a felnőtt közönséget célozzuk meg olyan merész sorozatok segítségével, amelyek kiindulópontja a rendezői és szerzői koncepció".

A Warner Bros. Discovery elsőként három szkriptelt Max-sorozatról adott hírt:

  • Fekete hazugságok – 2024-ben streamelhető a Maxen / Minisorozat – 4 x 52'

A párizsi merényletek éjszakáján az egész országhoz hasonlóan Christelle is sokkos állapotba kerül. Másnap reggel azonnal kapcsolatba lép az áldozatok egy csoportjával. Amikor felmerül a túlélőket támogató közösség létrehozásának gondolata, Christelle döntő szerepet játszik az ötlet életre hívásában. Hamarosan világossá válik azonban, hogy a tragédiához fűződő viszonya nem pont olyan, mint amilyennek eleinte tűnt, és mindez azzal fenyeget, hogy egyre szövevényesebb hazugságok kerülnek napvilágra. A sorozat igaz történet alapján készült.

A StudioFact Stories és a June Films közös gyártásában készülő lélektani thriller rendezője Just Philippot (The Swarm/A raj, Acid/Sav), a forgatókönyvet Fanny Burdino, Jean-Baptiste Delafon, Samuel Doux és Alexandre Kauffmann írta. A történet Alexandre Kauffmann La Mythomane du Bataclan című tényregényének szabad adaptációja.

A főszerepben a César-díjas Laure Calamy (Hívd az ügynökömet!, Jó a szamár is), a további szereplők többek között a César-díjas Arieh Worthalter (A Goldman-ügy), valamint Annabelle Lengronne (Un petit frère), Alexis Manenti (A nyomorultak), Ava Baya és Anne Benoît (Consent, Az arcuk mindig előttem lesz).

  • Malditos (munkacím) / 7 x 52’ epizódból álló sorozat

Egy dél-franciaországi cigány közösség vezetője két fiával együtt azért küzd, hogy megmentsék a klánjukat, amelyet az emelkedő vízszint miatt kilakoltatás fenyeget. A túléléshez át kell lépniük a törvény határait, és keresztül kell verekedniük magukat egy sötét és veszélyes világon. Eközben egy ki nem mondott titkot rejtegetnek, amely hét éve kísérti a családjukat. Az akciódús bűnügyi thriller a White Lion Films (Eve Muller és Noor Sadar) (Mediawan) gyártásában készül. 

A sorozatot Jean Charles Hue és Olivier Prieur készítette, a Guillaume Grosse-szal és Laurent Teyssier-vel való együttműködés alapján.

Írta: Jean Charles Hue (Mange tes morts – Tu ne diras point, La BM du Seigneur), Olivier Prieur (Bíbor folyók) és Maya Haffar (Terápia – FR).

Rendező: Jean Charles Hue (5 epizód) és Cécilia Verheyden (Undercover, Ferry) (2 epizód)

  • Halottainkkal élni (Vivre avec nos morts) című regény adaptációja / 8 x 30' epizódból álló sorozat

A 28 éves Léa egyike Franciaország kevés női rabbijának: a termete törékeny, a felelőssége azonban annál nagyobb, hiszen az emberek életében felmerülő apró és hatalmas kérdések labirintusában kell megtalálnia a válaszokat. De hogyan mutathat utat mások számára, amikor ő maga is a szerelem és a család alapvető kérdéseivel, illetve az élet értelmének keresésével küzd?

A Fédération Studios gyártásában készülő dramedy Delphine Horvilleur rabbi memoárjain alapul, Noé Debré és Benjamin Charbit szabad adaptációjában.


National Geographic, WILD és Disney Csatorna - 2024. áprilisi ajánló

 

A Disney Csatorna 2024. áprilisi műsorából

Premier április 01-én hétfőn 20:00-kor

Éjszaka a múzeumban: Kahmunrah visszatér

Az Éjszaka a múzeumban: Kahmunrah visszatér c. animációs kalandban Nick Daley apja nyomdokaiba lép éjjeliőrként a Természetrajzi Múzeumban. Megismeri a múzeum ősi tábláját, amely varázserejével napnyugtakor mindent életre kelt. Azonban amikor a bosszúszomjas uralkodó, Kahmunrah, kiszabadul, Nicken múlik, hogy egyszer s mindenkorra megmentse a múzeumot.

Meg szeretném nézni a promót

 

Premier április 06-án szombaton 19:50-kor

Egy ropi naplója: Rodrick a király

Folytatódnak a szorongó, katasztrófamágnes felsős, Greg Heffley vad kalandjai, ezúttal a bátyjához, Rodrick-hoz fűződő bonyolult viszonyát véve sorra. Élete eddigi legnagyobb kihívása, hogy túlélje a hétvégét Rodrick-kal, és betartsa a bátyja egyre növekvő számú szabályait.

Meg szeretném nézni a promót

 

 

Vadonatúj évad április 08-tól minden hétköznap 08:25-kor

Marvel: Póki és csodálatos barátai

Peter Parker, Gwen Stacy és Miles Morales összefognak, hogy megvédjék közösségüket és környezetüket az új gonosztevőkkel szemben.

 

Új epizódok április 15-től hétköznaponként 16:45-kor

Hörcsi és Gretel

A kilenc éves Gretel és háziállata, Hörcsi, szupererőt kapnak az űrlényektől. Mi a küldetésük? Legyőzni egy sor gonosztevőt, miközben ügyelniük kell arra is, hogy ne fedjék fel kilétüket.

 

Premier április 22-től minden hétköznap 18:40-kor

Szörnyszakik

Tylor Tülkmon évfolyamelsőként végzett a Szörny Egyetemen, és megérkezik a Szörny Rémlénytársasághoz, hogy megkezdje álommunkáját rémisztőként... vagy mégsem. Aznap, amikor munkába állna, megtudja, hogy már nincs szükség rémisztőkre, most már mókamestereket akarnak. Tylort ideiglenesen a Szörny Rt. Ellátó Csapathoz (SZRECS) küldik. Ez a változás összetöri Tylor álmait, de új célt tűz ki maga elé: mókamesterré válik.

Meg szeretném nézni a promót

 

 

A National Geographic 2024. áprilisi műsorából

Új sorozat április 02-tól keddenként 21:00-kor

Tengelyhatalmak: Út a vereséghez

A II. világháború a tengelyhatalmak sorozatos, kulcsfontosságú győzelmeivel kezdődött. 1941 végére Hitler egy hatalmas, Nyugat-Európától Oroszországig és Észak-Afrikáig nyúló terület ura volt, melynek lakossága meghaladta az Egyesült Államokét – Németország keleti szövetségese, Japán pedig egy még ennél is nagyobb régió felett gyakorolt hatalmat. Úgy tűnt, a háborút a tengelyhatalmak megnyerték. És azután mégis elveszítették… Miért? A lebilincselő történelmi sorozat öt tematikus epizódban tárja elénk a Hitler és támogatói által elkövetett végzetes hibákat.

Meg szeretném nézni a promót

 

 

Vadonatúj évad április 05-től péntekenként 21:00-kor

A bűn kereskedői

Hogyan működnek a világ legveszélyesebb – a haszonélvezőinek csillagászati profitot termelő – feketepiacai? Kik az urai ezeknek a félhomályos alvilági birodalmaknak, és a vágyott dollármilliók megszerzéséért meddig hajlandóak elmenni? Van egyáltalán morális határ, melyet még ők sem lépnek át? Népszerű sorozata új évadában Mariana van Zeller a bérgyilkosoktól a majomcsempészekig és a szexuális zsarolóktól az emberi testrészek kereskedőiig olyan emberekkel beszélget, akiket személyesen aligha szeretnénk megismerni – de akiknek titkai, akár bevalljuk, akár nem, igencsak érdekelnek minket.

Meg szeretném nézni a promót

 

 

Új évad április 13-tól szombatonként 17:00-kor

Garázs varázs

A recept a következő: Végy egy garázsban rozsdásodó, szebb napokat látott autómatuzsálemet; adj hozzá egy beteg vagy pénzben szűkölködő tulajdonost; titokban csend el a kocsit, vidd el egy jól felszerelt műhelybe és három hét alatt újítsd fel az utolsó alkatrészig; végül pedig add át a csillogóvá-villogóvá varázsolt csodát a mit sem sejtő gazdinak egy bensőséges ünnepség keretében. Isten hozott a Garázs varázs utánozhatatlan világában!

Meg szeretném nézni a promót

 

 

Vadonatúj sorozat április 18-től csütörtökönként 21:00-kor

NASA-találmányok

Az űrkutatás sokunk szemében egy misztikus, megközelíthetetlen világ, melyet az elzártsága és bonyolultsága miatt esélyünk sincs megérteni. Nos, a világ legnagyobb űrügynökségének kapui most feltárulnak, és olyan modern laboratóriumokba kapunk bepillantást, melyek működésével és eredményeivel kapcsolatban eddig csak a sci-fi filmekre hagyatkozhattunk. Miként született meg és hogyan működik az Astrobee repülő robot? Valóban létezik már olyan berendezés, mely a Mars légköréből oxigént képes előállítani? És mi történik a vákuumkamrában leejtett tárgyakkal, lehetséges a Földön súlytalanságot szimulálni? Tarts velünk a NASA leghíresebb kutatóközpontjaiba, és csodálkozz rá, hogy a valóság olykor a sci-finél is izgalmasabb és utópisztikusabb!

 

Új évad április 27-től szombatonként 12:00-kor

Vad halak: Az utolsó óriások nyomában

Egy természetvédőkből és filmesekből álló csapat ambiciózus célt tűz ki maga elé: előhelyükön megkeresni, tanulmányozni és megvédeni bolygónk utolsó halóriásait. Cyril és társai ebben az évadban Nyugat-Afrika és Brazília partjai előtt kutatnak vizsgálati alanyaik után, ám az instabil lélekvesztőktől a nem kevésbé veszélyes orvhalászokig és az amazóniai vadonban rájuk leső fekete párducokig minden összefogni látszik ellenük.

Meg szeretném nézni a promót

 

 

A National Geographic WILD 2024. áprilisi műsorából

Vadonatúj spinoff-sorozat duplarészekkel április 01-től hétfőnként 18:00-kor

Dr. Pol állatfarmja

Az állatorvosként megismert és megszeretett Dr. Pollal ezúttal új szerepkörben találkozunk: sokunk kedvenc dokija a családja három generációja segítségével farmot épít! Vajon sikerül-e a kiszemelt 350 hektáros területet jól működő, állatok sokaságának otthont adó gazdasággá alakítaniuk? Tarts velünk, és kísérd figyelemmel a folyton újabb és újabb lakókkal gyarapodó Pol-farm fordulatos és szívmelengető mindennapjait!

Meg szeretném nézni a promót

 

 

Új műsorválogatás április 06-tól szombatonként 14:00-tól

Ragadozók hónapja

Aki Afrikától Amazóniáig a Föld utolsó érintetlen vadonjaiba téved, túlzás nélkül élő céltáblának érezheti magát, hisz a talajszinttől a lombkoronáig ragadozók sokasága lapul és várja a tökéletes pillanatot mozdulatlanul. A Nat Geo Wild látványos összeállítása olyan élőhelyekre kalauzol, ahol minden egyes fajnak és egyednek fontos szerepe van az ökoszisztéma fenntartásában – akár a saját halála által is…

Meg szeretném nézni a promót

 

 

Új sorozat április 06-tól szombatonként 18:00-kor

Mestersége ragadozó

Miként cserkészik be és ejtik el prédáikat a krokodilok, a gepárdok és az oroszlánok? Hosszú generációkon át hogyan alkalmazkodott a táplálékért vívott harchoz e híres vadászok viselkedése és testfelépítése? Ismerd meg a vadon néhány ikonikus, legendásan izgalmas eseménysorát vadonatúj szemszögből!

Meg szeretném nézni a promót

 

 

Műsorválogatás április 22-én hétfőn 06:00-tól

Otthonunk

Ha kalandos utazásra indulunk a szavannára… titkos mélységekbe merülünk az óceánban… vagy átadjuk magunkat az ámulatnak a kolibrik birodalmában… rádöbbenünk, hogy a Föld tele van csodákkal. Sőt – tesszük hozzá a kék bolygónkról készült ikonikus űrfelvételekre gondolva– maga a Föld a Csoda! Vigyázzunk rá, mert ez az otthonunk! És nincs párja az univerzumban…

 

Vadonatúj sorozat április 22-től hétfőnként 18:00-kor

A polipok titkai

A tengerek mélyén egy lenyűgöző élőlény éli mozgalmas hétköznapjait… A sorozat nyolc különböző polipfaj életét tárja elénk, csodálatos felvételek és a legújabb kutatási eredmények segítségével bemutatva, hogy a siker érdekében miként tanulnak, alkalmazkodnak és kooperálnak ezek a rendkívüli állatok. Természetesen sok még a tisztáznivaló a polipokkal kapcsolatban, az azonban már most látszik, hogy valamennyi példányuk külön egyéniség – és hogy aligha létezik náluk különbözőbb állat az embernél. De akkor miért emlékeztetnek mégis annyira ránk?

Meg szeretném nézni a promót

HBO Max - 2024. áprilisi ajánló


Sorozatok terén végre megérkezik A szimpatizáns (The Sympathizer, 04.15, heti egy epizód)! Viet Thanh Nguyen Pulitzer-díjas regénye alapján készült 7 részes minisorozat főbb szerepeiben Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, az Emmy-díjas Sandra Oh és az Oscar-díjra jelölt Robert Downey Jr. A szimpatizáns egyszerre kém-thriller és kultúrközi szatíra egy félig francia, félig vietnámi kommunista kém hányattatásairól a vietnámi háború végnapjaiban, majd Egyesült Államok-beli száműzetése alatt.

Szintén ebben a hónapban érkezik a tervek szerint az HBO egyik leghíresebb dokusorozata, Az elátkozott: Robert Durst halálos élete (Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst, 04.22), amelyben végig követhetjük az elkövető tárgyalását és sok izgalmas részletre is fény derül még. True crime rajongóknak kötelező!

Továbbá érkezik a felnőtteknek szóló Scooby Doo spin-off, a Velma 2. évada (04.25, a premier napján az összes epizód elérhető), az Itt vagyunk 4. évada (We're Here, 04.27, epizódok hetente), a Spencer 6. évada (All American, 04.08, epizódok hetente), illetve két latin-amerikai sorozat is, a Szétszakadt ifjúság (Divided Youth / Da Ponta Pra La, 04.04., a premier napján három rész, majd heti két új epizód) illetve a  Sierra Madre: Küzdelem az Édenkertben (Sierra Madre: Clash in Paradise / Sierra Madre: Prohibido Pasar, 04.21., a premier napján két rész, majd heti egy új epizód. 

Filmek terén elsősorban a könyvtár tartalmak érkeznek. Április 1-én érkezik az Oscar-díjra jelölt Willem Dafoe három filmje is, a Lángoló Mississipi (Mississipi Burning) A szakasz (Platoon) és A pokol bajnoka (Triumph of the Spirit). Jön a romantikus vígjátékok két nagy klasszikusa, a Harry és Sally (When Harry Met Sally..., 04.05) és Francia csók (French Kiss, 04.26), illetve a Mamma Mia! és Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (04.26) musical vígjátékok igazi all star közreműködökkel. Jön Bill Murray két filmje is, Az ember, aki túl kevesett tudott című vígjáték (The Man Who Knew Too Little, 04.12) és A holtak nem halnak (The Dead Don't Die, 04.26) meg című horror, amit ráadásul Jim Jarmusch rendezett és feltűnik még benne Adam Driver, Tilda Swinton és Steve Buscemi is. Ezenkívül elérhető lesz még a Wanted (04.05) James McAvoyjal és Angelina Jolie-val, a Rachel esküvője (Rachel Getting Married, 04.11) Anne Hathawayjel, a Büntető ököl (Brawl In Cell Block 99, 04.12) Vince Vaughnnal, a Feledés (Oblivion, 04.19) Tom Cruise-zal, a Családi ügy (Family Business, 04.19) Sean Connery-vel és Dustin Hoffmannal és még sok más is.

Aki szereti a véres, mégis humoros horror/thriller filmeket, azoknak ebben a hónapban két ajánlatunk is van. Április 19-én jön a bemutatásakor nagy port kavart Vadászat (The Hunt), amelyben egy "elit" csoport elrabol tizenkét hétköznapi embert, hogy passzióból vadásszanak rájuk. A saját túlélésükért vívott csatában az egyik préda úgy dönt, megfordítja a játékot és rástartol üldözőikre, hogy eljusson titokzatos vezetőjükhöz. A másik pedig a szintén április 19-én érkező Becky bosszúja (Wrath of Becky, 04.19) című horror Lulu Wilson és Sean William Scott főszereplésével. Itt egy dühös lány próbálja visszaszerezni a kutyáját egy csapat fegyvermániás őrülttől... 

Végül, de nem utolsó sorban április 26-án érkezik a Seneca: A földrengések kialakulása (Seneca - On the creation of earthquakes)  című dráma, amelyben John Malkovich alakítja a híres filozófust.  Az ókori Rómában a filozófus Seneca Nero császár tanítója, mentora, tanácsadója gyerekkora óta, nagyban hozzájárult Nero uralkodóvá válásához. Amikor azonban Nero ráun tanácsadójára, öngyilkosságra szólítja fel. Vajon eleget tesz-e a parancsnak? 

A fent említett címek mellett még rengeteg egyéb tartalom is érkezik, szóval érdemes lesz böngészni az HBO Maxot áprilisban is.

Csend a forgatáson - A gyerektévé sötét oldala

Áprilisban új true crime sorozat érkezik az ID csatornáraA Nickelodeon egykori sztárja, Drake Bell először beszél saját történetéről. Az új, sokkoló részletekkel teli dokusorozat április 7-én debütál az ID csatornán.

Az Investigation Discovery (ID), a vezető true crime csatorna új részleteket mutatott be hamarosan induló műsorából, a Csend a forgatáson - A gyerektévé sötét oldala című dokusorozatból. A közzétett felvételek tanúsága szerint a Nickelodeon egykori sztárja, Drake Bell most először beszél nyilvánosan azokról a  bántalmazásokról, amelyet Brian Peck által szenvedett el. Pecket, aki a forgatáson szövegmondást és artikulációt tanított a szereplőknek, 2004-ben ítélték el a Drake ellen elkövetett bűncselekményekért, illetve a szexuális bűnelkövetők nyilvántartásába is bekerült. Csend a forgatáson - A gyerektévé sötét oldala április 7-én indul az ID csatornán.

Csend a forgatáson - A gyerektévé sötét oldala az 1990-es évek vége és a 2000-es évek eleje közti időszak ikonikus gyermekműsorainak hátterében meghúzódó mérgező és veszélyes kultúrát tárja fel. A műsor lerántja a leplet arról a birodalomról, amelyet a kreátor, Dan Schneider épített ki, és amely tagadhatatlan hatást gyakorolt a popkultúrára. A dokusorozat négy része során egy olyan alattomos közeget ismerhetünk meg, amelyben mindennaposak a feltételezett visszaélések, a szexizmus és rasszizmus. Csend a forgatáson a személyes beszámolókat helyezi reflektorfénybe, bemutatja a durva, bántalmazó és manipulatív viselkedés évtizedeken át tartó mintáit, valamint exkluzív történetekkel szolgál a forgatáson részt vevő gyermekbántalmazó ragadozókról. Ezek a beszélgetések, amelyek mellett archív (esetenként korábban soha nem közzétett) felvételek, a műsorok egyes jelenetei és a közösségi médiában elérhető kommentárok is láthatók, új kontextusba helyezik a sorozat számos olyan pillanatát, amelyek az eredeti adás idején csupán bolondozásnak vagy furcsaságnak tűnthettek, mostanra azonban sokkal sötétebb színezetet kaptak, és ezáltal nagy mértékben újraértelmezik ezeket a közkedvelt műsorokat.

Csend a forgatáson - A gyerektévé sötét oldala című sorozatot Mary Robertson és Emma Schwartz rendezte. A gyártó a Maxine Productions és a Sony Pictures Television – Nonfiction a Business Insiderrel való együttműködésben.

Az április 7-én induló műsor kapcsán már most több cikk is megjelent a nemzetközi médiában (Variety, USA Today, Los Angeles Times), amit érdemes elolvasni. 

Cégünk

KábelszatNet-2002 Kft.

 

SZÉKHELY: 8500 Pápa, Budai Nagy Antal u. 8.


Cégjegyzékszám: 19-09-510665

Adószám: 11381527-2-19

Nyitvatartás

Irodáink nyitvatartásáról

a KAPCSOLAT menüpontban

tájékozódhat.