Műsorajánló

Godzilla x Kong: Az Új Birodalom - A blockbuster széria legújabb filmje Július 4-én érkezik a Maxra

Godzilla elfoglalja a Maxot! A szörnyek királya július 4-én beköltözik a streaming platformra, így teljessé válik a Warner Bros. által létrehozott "Monsterverse".

Július 4-én, csütörtökön elérhetővé válik a Maxon a "Monsterverse" összes eddigi filmje. A 2017-es Kong: Koponya-sziget mellé megérkezik a 2014-es Godzilla, a 2019-es Godzilla: A szörnyek királya, a 2021-es Godzilla Kong ellen és az idei, legfrissebb alkotása, a Godzilla x Kong: Az Új Birodalom is.

A világsikerű franchise az indulása óta eddig több mint 2,5 milliárd dolláros bevételt hozott és olyan világsztárok vállaltak szerepet, mint Byan Cranston, Elizabeth Olsen, Ken Watanabe, Aaron Taylor-Johnson, Samuel L. Jackson, Tom Hiddleston, Brie Larson, John Goodman, Vera Farmiga, Kyle Chandler, Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgärd. Rebecca Hall, Brian Tyree Henry és Dan Stevens.

Lámpások - HBO Original sorozatként debütál a DC népszerű Zöld Lámpás alakulata

Lámpások - HBO Original sorozatként debütál a DC népszerű Zöld Lámpás alakulata

Hivatalosan is berendelték a Lámpások (Lanterns) című DC sorozatot, amely a Zöld Lámpás Alakulat két karakterére, az újonc John Stewart-ra és a Lámpások között legendának számító Hal Jordanre fókuszál. 

HBO Original tartalomként érkezik a Warner Bros. Television és a DC Studios közreműködésével a Lámpások (Lanterns) című 8 részes sorozat, amely a méltán népszerű szuperhős alakulatra fókuszál. A sorozat showrunnere és executive producere az Emmy-díjra jelölt Chris Mundy (True Detective: Night Country, Ozark) lesz, míg az Emmy-díjas Damon Lindelof (HBO Watchmen, A hátrahagyottak) és az Eisner-díjas Tom King (Mister Miracle, Supergirl) közösen írják a sorozatot, és executive producerként is közreműködnek.

A sorozat az újonc John Stewart-ra és a Lámpások között legendának számító Hal Jordanre fókuszál, két intergalaktikus zsarura, akik Amerika szívében nyomozva rábukkanak egy sötét, univerzumokat fenyegető veszélyre.

Casey Bloys, az HBO és Max tartalmakért felelős vezető elmondta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy újra együtt dolgozhatunk Chris Mundyval és Damon Lindeloffal, akik a DC "Zöld Lámpás" újragondolásában Tom partnereként működnek közre. James (Gunn) és Peter (Safran) DC-univerzumról alkotott elképzelésének részeként ez az első élőszereplős DC sorozat, amely egy izgalmas, új korszakot fog elindítani."

James Gunn és Peter Safran, a DC Studios társelnökei hozzátették: "Nagyon örülünk, hogy Chris, Damon és Tom vezetésével ezt a korszakalkotó DC-címet az HBO-ra hozhatjuk el. John Stewart és Hal Jordan a DC két legkedveltebb karaktere, és a Lámpások egy teljesen eredeti detektívtörténetben kelti őket életre, amely szerves részét képezi annak az egységes DCU-nak, amelyet jövő nyáron a 'Superman'-nel indítunk útjára."

Tour de France - Indul a kerékpározás nyara az Eurosporton és a Maxon

 

Tour de France - Indul a kerékpározás nyara az Eurosporton és a Maxon

Június 29-től a Tour de France és a női Tour de France versenyek minden egyes szakasza elérhető lesz a Max-on és az Eurosport sportcsatornán. Emellett Izgalmas sport tartalmak érkeznek, köztük a női kerékpárosokról szóló Second to None című dokumentumfilm.

A világ legnagyobb kerékpárversenye június 29-én, szombaton veszi kezdetét a Warner Bros. Discovery (WBD) csatornáin és platformjain: az Eurosport közvetítései mellett a Maxon minden pillanat élőben és megszakítás nélkül nézhető a firenzei Grand Departtól egészen a július 21-i nizzai zárószakaszig.

A legteljesebb élményt a Max biztosítja, hiszen a nyelvválasztáson kívül az előfizetők az innovatív idővonal-jelölők segítségével visszatekerhetnek a verseny kulcsfontosságú pillanataira.

A férfi verseny mellett a Max és az Eurosport élőben közvetíti a női Tour de France minden szakaszát is, augusztus 12 és 18 között, a rotterdami Grand Departtól az ikonikus Alpe d’Huez-i befutóig.

A világ legnagyobb női versenyzőinek történeteire fókuszálva az Eurosport izgalmas, új háromrészes sorozatot indít, a Second to None-t, amelyet a számos sport-dokumentumfilmet készítő Sonia Dauger rendezett. A dokumentumfilm példátlan betekintést nyújt a Lidl-Trek csapat 2023-as felkészülésébe, amely 2022-ben kiábrándítóan szerepelt a női Tour-on. A Second to None bemutatja hogyan tekertek ki a hullámvölgyből, a kerékpársportot a legnyersebb formájában ábrázolva. A dokumentum sorozat július 6-tól érhető el a Maxon,

A sorozatban megszólalnak majd a Lidl-Trek versenyzői, köztük Lizzie Deignan, Elisa Longo Borghini, Elisa Balsamo, Amanda Spratt és Lucinda Brand is, valamint az Eurosport műsorvezetője, Orla Chennaoui. Az epizódok július 6-án, 13-án és 20-án debütálnak a Maxon.

Scott Young, a WBD Group Content, Production and Business Operations alelnöke elmondta: „Egy különleges időszak küszöbén állunk, hiszen a Tour de France férfi és női szakaszait a 2024-es párizsi olimpia választja szét. A WBD a kerékpársportok otthona, amely a legszélesebb közönséget akarja vendégül látni. Ugyanazzal a profi gyártással fogunk bele a férfi és női versenyek műsorszórásába, a Tour de France és a női Tour de France közvetítéseink is páratlanok lesznek. Alig várjuk, hogy a rajongók élvezhessék rendkívüli közvetítéseinket, miközben mélyebbre merülhetnek a kerékpározás világába az olyan új, lenyűgöző tartalmainkkal, mint amilyen a Second to None című sorozatunk is.”

A versenyközvetítés-élmény fokozása érdekében az Eurosport összeállította díszes nemzetközi szakértői csapatát, amely korábbi Grand Tour szakaszgyőztesekből, nemzeti bajnokokból és a peloton sztárjaiból áll:

Tour de France

Adam Blythe, Robbie McEwen, Dani Rowe és Orla Chennaoui (UK)

Bernie Eisel, Robert Bengsch és Jens Voigt (Németország)

Jacky Durand, Steve Chainel és Philippe Gilbert (Franciaország)

Riccardo Magrini, Wladimir Belli és Moreno Moser (Olaszország)

Alberto Contador és Eduardo Chozas (Spanyolország)

Bobbie Traksel (Hollandia)

Jesper Worre (Dánia)

Alberto Contador és Philippe Gilbert (minisorozat szakaszelőzetesekkel a  Eurosport Cycling YouTube-csatornáján)

Jens Voigt, Adam Blythe és Matt Stephens (élő tudósítások motorkerékpárról a kiválasztott szakaszokon)

Laura Meseguer, Matt Stephens, Hannah Walker, Anders Mielke és Louis-Pierre Frileux (nemzetközi helyszíni tudósítók és műsorvezetők)

Női Tour de France

Laura Winter, Dani Christmas és Dani Rowe (nemzetközi stúdiócsapat)

Matt Stephens és Iris Slappendel (nemzetközi helyszíni csapat)

A most következő közel két és fél hónap túlzás nélkül pezsgő időszak a kerékpársport szerelmeseinek, hiszen a Tour de France-ot rögvest az olimpia követi, az ötkarikás egyéni időfutamok hat nappal a La Grande Boucle zárása után következnek, míg az augusztus 12-én kezdődő harmadik női Tour de France alig nyolc nappal a párizsi női országúti verseny után következik. Ezután érkezik az év utolsó Grand Tourja – a La Vuelta a España –, augusztus 17. és szeptember 8. között, amit a WBD csatornái és platformjai egyedülálló módon végig közvetítenek.

A férfi Tour de France-on a szlovén Tadej Pogacar összecsap a dán címvédővel, Jonas Vingegaarddal (mindkét versenyző a harmadik sárga trikó megszerzéséért küzd), miközben olyan kihívókkal néznek szembe, mint a Grand Tour győztes Remco Evenepoel és Primoz Roglic.

A női Tour-on a holland címvédő Demi Vollering konkurenciája a lengyel Kasia Niewiadoma és a belga Lotte Kopecky lesz.

A Warner Bros. Discovery a világ legnagyobb kerékpáros portfóliójával rendelkezik, évente több mint 1000 élő közvetítéssel, köztük minden férfi és női World Tour-versennyel. Az élő közvetítések Magyarországon a Maxon és az Eurosporton érhetők el.

National Geographic, WILD és Disney Csatorna - 2024. júliusi ajánló

 

A Disney Csatorna 2024. júliusi műsorából

Új műsorválogatás július 06-tól minden hétvégén 12:55-től

Örök barátság hónapja

A július 30-i Nemzetközi Barátság világnapja alkalmából a Disney Csatorna egész júliusban a barátságot helyezi a hangsúlyba. Ünnepeljük együtt minden júliusi hétvégén a Disney Csatorna legcsodásabb barátságáit: Molly és Karc, Kiff és Barry, Hailey és Scott párosait.

 
 
 

Július 15-től hétfőtől 19-ig péntekig mindennap 16:10-től

Bluey maraton

Csatlakozz a Disney Csatornához a Bluey maratonra, és tekintsd meg a 3. évad három vadonatúj epizódját!

 
 
 

A National Geographic 2024. júliusi műsorából

Vadonatúj évad duplarészekkel július 06-tól szombatonként 08:00-kor

Tonhal-csaták

A massachusetts-i Gloucester különleges helyzetben van: nyaranta kékúszójú tonhalak tömege érkezik az Atlanti-óceán közeli vizeibe, ízletes, drágán eladható húsukkal halászok sokaságát eltartva. A haszonért azonban keményen meg kell dolgozniuk a kapitányoknak és legénységüknek: részben azért, mert egy ilyen többmázsás hal fedélzetre húzása nagyobb szakértelmet igényel, mint megülni egy dühöngő bikát, részben azért, mert a faj védett, és a halászatát szigorú kvóták korlátozzák. És akkor még a hajók közötti öldöklő rivalizálásról nem is beszéltünk...

 
 
 

Új évad július 22-től hétfőnként 22:00-kor

Spanyolország parti őrei

Spanyolország parti őrei nap mint nap az életüket kockáztatják hazájuk 8000 kilométeres partvonala védelmezése során. Munkájuk akad bőven, hisz az országot drog- és embercsempészek egész hadai ostromolják, sőt olyan bűnszervezet is akad, mely orvvadászok által elejtett vagy befogott védett állatokat igyekszik Európa területére juttatni. A képernyő elé szegező epizódokban légy tanúja a déli végeken harcoló parti őrök legveszélyesebb nappali és éjszakai akcióinak!

 
 
 

Vadonatúj évad július 28-tól vasárnaponként 16:00-kor

Szabadok szigete

Alaszka egy távoli, eldugott szegletében él egy közösség, melynek szabadlelkű tagjai minden kapcsolatot megszakítottak a külvilággal. Port Protectionben nincsenek autók, nincsenek utak, nincsenek rendőrök és nincsen bürokrácia – sőt még kormány sincs, mely lépten-nyomon beleszólna az alattvalók életébe. Ezen a helyen csupán egyetlen törvény van: a túlélésé, mely azt diktálja, hogy az emberek szorosan működjenek együtt egymással. Isten hozott a Föld legszabadabb, mégis legfegyelmezettebb társadalmában!

 

Premier július 30-án kedden 21:00-kor

Hitler olimpiája

Amikor Berlin 1931-ben megkapta az 1936-os olimpia rendezési jogát, Németország még egy egészen más ország volt, mint az öt évvel későbbi, amikorra Hitler hatalomra jutott, és meglátta a játékokban rejlő kitűnő propagandalehetőséget. Voltak ugyan, akik megpróbáltak bojkottot szervezni, a többség azonban nem ismerte fel, hogy mi rejlik a fényes külsőségek mögött, így az esemény „rendben” lezajlott Berlinben 1936 augusztusában. A gondolatébresztő film a berlini olimpia teljes történetét elénk tárja a kezdeti tervektől a nácik hatalomátvételéig, a zsidó sportolók a német csapatból való kizárásáig és magukig a sportversenyekig, melyek során – a Führer orra alá borsot törve – az egyik legnagyobb sikert a színes bőrű Jesse Owens aratta.

 
 
 

A National Geographic WILD 2024. júliusi műsorából

Vadonatúj évad július 01-től hétfőnként 18:00-kor

Kígyók a városban

Simon és Sioux visszatérnek Indiába, hogy helyi kígyóbefogók társaságában újabb rettegett hüllők – köztük királykobrák – befogásában segédkezzenek. Mbali ezalatt Dél-Afrikában folytatja kígyómentő munkáját. Feladat sajnos mindkét kontinensen bőven akad, mert a globális felmelegedés és az élőhelyük zsugorodása következtében egyre több hüllő váltja fel természetes élőhelyét betondzsungelekre.

 
 
 

Új műsorválogatás július 20-tól hétvégente 18:00-tól

Cápafesztivál

A cápák viselkedése világszerte megváltozóban van: az eddigi élőhelyüket mind több vidéken hagyják hátra, hogy új területeken bukkanjanak fel – például az eddig biztonságosnak hitt strandok közelében… Hogyan zajlik egy cápatámadás, és mi áll az elszaporodó incidensek hátterében? Mi teszi ezeket a ragadozókat ilyen hatékonnyá, és milyen veszélyek leselkednek rájuk? Nyomozz velünk neves tudósok és szerencsés túlélők segítségével!

 

Vadonatúj sorozat duplaepizódokkal július 21-től vasárnaponként 18:00-kor

Cápatámadás 360

Miért fordul ellenünk egyre gyakrabban a tengerek egyik leghírhedtebb ragadozója? És miként zajlik egy ilyen véres támadás? A sorozatban túlélők és szemtanúk számolnak be a nem kívánt ember-állat találkozásokról, és biológusok kutatják a cápák megváltozott viselkedése mögött rejlő okokat.

 
 
 

Pingvin - Szeptemberben érkezik a Batman spin-off sorozata

Collin Farrel és Cristin Milioti főszereplésével a Pingvin című 8 részes sorozat szeptemberben debütál a Maxon.

A széria a Batman című nagyszabású bűnügyi saga történetét folytatja, amelyet Matt Reeves filmrendező kezdett el a Warner Bros. Pictures globális kasszasikerével, a Batmannel. Középpontjában a filmből ismert, Farrell által alakított karakter áll.

Szereplők: Colin Farrell, Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Michael Kelly, Shohreh Aghdashloo, Deirdre O’Connell, Clancy Brown és Michael Zegen. 

Stáblista: A sorozat executive producerei Matt Reeves, Dylan Clark, Colin Farrell, Lauren LeFranc forgatókönyvíró és showrunner, Craig Zobel, az első három epizód rendezője, valamint Bill Carraro. A Bob Kane és Bill Finger által a DC számára megalkotott karaktereken alapuló A PINGVINt a Reeves's 6th & Idaho Productions és a Dylan Clark Productions gyártja a Warner Bros. Televisionnel együttműködésben, a Reevesszel és a 6th & Idahóval kötött átfogó szerződés keretében. További executive producer: Daniel Pipski.

Knight of the Seven Kingdom - Elindult a következő Trónok harca spin-off forgatása

 

6 részes első évad dolgozza fel George R. R. Martin A kóbor lovag (The Hedge Knight) című novelláskötetét. Friss fotó érkezett a forgatásról.

Megkezdődött A hét királyság lovagja (A Knight of the Seven Kingdom) forgatása az írországi Belfastban, amely George R. R. Martin A kóbor lovag című novelláját dolgozza fel. Ezzel a Sárkányok harca után újabb sorozattal bővül a Trónok harca világa.

Egy évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt, két valószínűtlen hős vándorolt Westerosban... egy fiatal, naiv, de bátor lovag, Ser Duncan, a Magas, és apró termetű fegyverhordozója, Egg. Egy olyan korban, amikor a Targaryen-vonal még mindig a Vastrónt birtokolja, és az utolsó sárkány emléke még nem tűnt el az élő emlékezetből, nagy sorsok, hatalmas ellenségek és veszélyes hőstettek várnak ezekre a valószínűtlen és páratlan barátokra.

A sorozat főbb szerepeiben: Peter Claffey (Duncan, a Magas), Dexter Sol Ansell (Egg), Finn Bennett (Aerion Targaryen), Bertie Carvel (Baelor Targaryen), Tanzyn Crawford (Tanselle), Daniel Ings (Ser Lyonel Baratheon) és  Sam Spruell (Maekar Targaryen).

A sorozatot Sarah Adina Smith (Lessons in Chemistry, Hanna) és Owen Harris (Mrs. Davis, Szép új világ) fogja rendezni. 

Sárkányok háza - Elindult a 2. évad

Mától elérhető a Maxon és az HBO csatornáin az év egyik legjobban várt sorozata, a Sárkányok háza 2. évada. A premier kapcsán fotók és egy online app is elérhetővé vált.

A sorozat premierje előtt elérhetővé vált a "Raise Your Banners" digitális karakterplakát készítő app, amelyen keresztül a rajongók megmutathatják, hogy melyik oldal támogatják: a Zöldeket vagy Feketéket.


Az új évad első részéhez rengeteg friss fotó érkezett, amely letölthető a sajtóhír mellékletéből.

MAX - 2024. július ajánló

 

Júliusban a Maxon már az Olimpiára hangolódunk, rengeteg izgalmas sport tartalom vezeti fel a párizsi sporteseményt. A film rajongók számára a Monsterverse több alkotása is felkerül, jön az év eddigi legsikeresebb romantikus vígjátéka és persze jobbnál jobb könyvtár tartalmak is jönnek. És végül, de nem utolsósorban végre képernyőre kerül az Ivan & The Parazol 20ra lapot című koncertfilmje is.

A hónap kiemelt filmes premierjei között érkezik az év eddigi legsikeresebb romantikus vígjátáka, a Glen Powell és Sydney Sweeney főszereplésével készült Imádlak utálni (Anyone But You, 06.27), jön a legjobb nemzetközi film Oscar-díját elhozó Érdekvédelmi terület (The Zone of Interest, 06.27), a többszörös Oscar-díjra jelölt Előző életek (Past Lives, 07.05), a sztárokkal teli -  Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Alessandro Nivola, Andrea Riseborough - Amsterdam (07.05) című dramedy, a Michael Bay rendeze Rohammentő (Ambulance, 07.19), az Ecc, pecc, ki lehetsz? (See How They Run, 07.19) című krimi vígjáték Sam Rockwell és Saoirse Ronan szereplésével és a Sam Mendes rendezte A fény birodalma (Empire of Light, 07.05)

Július 4-én érkezik a Monsterverse több filmje, így a 2014-es Godzilla, a 2019-es Godzilla II. - A szörnyek királya és 2021-es Godzilla Kong ellen. A nyári szünetre készülve több animációs film is felkerül, többek között A rosszfiúk (The Bad Guys, 07.06), az Énekelj 2. (Sing, 07.27) és Az Igazság Ligája és RWBY: Szuperhősök és Vadászok - Második rész ( Justice League x RWBY: Super Heroes and Huntsmen Part Two). A könyvtár tartalmak igazán széles választékkal bővül,  elérhető lesz az Őrült, dilis, szerelem (Crazy, Stupid, Love., 07.04), a Ragadozó városok (Mortal Engines, 07.05), Edgar Wright Cornetto-trilógiájának utolsó része, a Világvége (The World's End, 07.05), a Koszorúslányok (Bridesmaids, 07.11) című vígjáték, a Hellboy 2.  - Az Aranyhadsereg (Hellboy II. The Golden Army, 07.12), az 1975-ös dramedy, a Warren Beatty, Julie Christie és Goldie Hawn közreműködésével készült Sampon (Shampoo, 07.12), A fák tengere (Sea of Trees, 07.12) című dráma Matthew McConaughey-vel, a Pénzes cápa (Money Monster, 07.19) George Clooneyval és Julia Robertsszel, a Közellenségek (Public Enemies, 07.19) Johnny Deppel, a Van Helsing (07.26) című akció-fantasy Hugh Jackmannel és a Bostoni fojtogató (Boston Strangler, 07.26) című krimi. 

A hónap kiemelt sztárja Faye Dunaway. A színésznő életét feldolgó HBO dokumentumfilm, a Faye premierje Cannesban volt, július 14-én pedig a Maxon is elérhető lesz. Az Oscar-díjas díva előtt tisztelegve három klasszikus filmje is felkerül a kínálatba, így jön az 1968-as Thomas Crown ügy (The Thomas Crown Affair, 07.01), az 1990-es A szolgálólány meséje (The Handmaid's Tale, 07.01), az 1976-os Hálózat (The Network, 07.01). 

Júliusban két magyar tartalom is érkezik a Maxra. A hónap elején exkluzív címként érkezik az Ivan & The Parazol - 20ra lapot, Live@BudapestPark2023> című koncertfilm, amely az egyik első magyar zenés-koncertfilm a platformon. Július 18-án jön a Szacsvay László és Kizlinger Lilla főszereplésével készült Valami madarak című dráma.

Az Olimpiára készülve rengeteg Eurosport sorozat és dokumentumfilm is érkezik a hónap során a Maxra. Többek között Paris La Vie Sportive, 4th Of August: An Olympic Odyssey, Anton Palzer: Breaking The Cycle, Chasing Glory: Road To Paris 2024, Second To None, The Next Centimeter, Athletes To Watch: Paris 2024, Olympic Stories, Oqs és Trailblazers.

Sorozatok terén a hónap kiemelt sorozata a Sárkányok háza 2. évada, amelynek epizódjai minden hétfőn érkeznek a Maxra és az HBO-ra. A nyolc részes évad augusztus 5-én ér véget. A Discovery egy különleges sorozattal robbantja be a nyári időszakot, ugyanis érkezik A vihar szeme (In the Eye of the Storm, 07.21), amely valós idejű tudósításokat mutat be megrázó természeti katasztrófák - tornádók, erdőtüzek - epicentrumából. A sorozat remek hangolódás lehet a nyáron érkező Twisters - Végzetes vihar című mozifilmhez! A true crime kedvelők figyelmébe ajánljuk az Ismertté vált bűnesetek (Crime Gone Viral, 07.01) 5. évadát, a Diagnózis: pszichopata (Signs of a Psychopath, 07.16) 7. évada, a Veszélyes utakon (Road Rage, 07.24), amelyben tragédiába forduló autós üldözéseket mutat be, míg a Halálosan szőke (Lethally Blonde, 07.26) olyan eseteket mutat be, ahol az áldozatok fiatal szőke nők voltak. A sorozatok elérhetőek lesznek az ID (Investigation Discovery) csatornán is július folyamán.

Továbbá új sorozatként érkezik a Maxra és a Discovery csatornáira Vinne Jones vidékre megy (Vinnie Jones in the country, 07.23), amelyben az angol színész vidéken próbál új életet kezdeni felesége halála után és felépíteni valami maradandót. Továbbá jön a Best bite in Town (07.16), a Tengerpartot veszünk (Buying the beach, 07.07), a Felújítás és Hawaii (Renovation Aloha, 07.25) vagy a Ciao Villa (Ciao House, 07.30) és még sok más.

A fentieken kívül még rengeteg nemzetözi film és klasszikus is elérhető lesz a Max kínálatában. Július végén pedig érkezik az Olimpia, amely élőben követhető lesz a Eurosporton, a Maxon pedig minden pillanata is (vissza)nézhető lesz. 

Csatolva megtaláljátok a júliusi havi premierek teljes listáját.

Sárkányok háza - Exkluzív kézműves söröket készített a Mad Scientist az új évad megünneplésére

 

A Warner Bros. Discovery Global Consumer Products és a magyar kézműves sörfőzde, a Mad Scientist összefogásában az HBO Sárkányok háza című sorozata által inspirált sörök készülnek a nemrég elindított MAX ünneplésére

A Warner Bros. Discovery Global Consumer Products és a magyarországi prémium sörfőzde, a Mad Scientist hosszú távú licencszerződést kötött, hogy a Warner Bros. Discovery hamarosan érkező sorozatainak és filmjeinek bemutatóját támogassák. Ennek az együttműködésnek a nyitányaként, illetve a MAX közelmúltbeli magyarországi elindulásának ünnepléseként, épp időben az HBO Sárkányok háza című sorozatának második évadának érkezése előtt a Mad Scientist két kézműves sört alkotott meg, amelyek a sorozat fő mondanivalóját hirdetik: Mindenkinek választania kell. A megállapodást az Elc Brands, a Warner Bros. Discovery Global Consumer Products helyi ügynöksége támogatja.

A ‘Green Council’ (Zöld Tanács) elnevezésű sört azok ihlették, akik II. Aegont támogatják jogos örökösként. Ez a friss, 6,3%-os, zöldes-ködös kinézetű New England pale ale tökéletes választás az elsőszülött fiú rajongói számára.

A ‘Black Council’ (Fekete Tanács) sört Rhaenyra Targaryen és azok ihlették, akik a Vastrónért való küzdelemben az ő követelése mellett szállnak síkra. Ez a tüzes és vad sör egy 7%-os stout fahéjjal és chilivel. Azoknak, akik szeretik a sárkányleheletre emlékeztető fűszeres ízt, ez lesz a kedvenc sörük.

Ahogy a Mad Scientist alapítója és vezérigazgatója, Szilágyi Tamás elmondta: „Mindig is nagyon vártuk az együttműködés lehetőségét egy olyan nagy céggel, mint a Warner Bros. Discovery Global Consumer Products, és nem csupán maga a lehetőség miatt, hanem azért is, hogy bebizonyítsuk, hogy ez még a hozzánk hasonlóan kis cégek számára is lehetséges.”

„Gyerekkoromból emlékszem, micsoda kulturális óriásnak számított az HBO, amelyet minden iskolás gyerek jól ismert. Most pedig büszkék vagyunk arra, hogy olyasmit hozhatunk létre, amit ők is kiemelkedőnek ismernek el. Hihetetlenül izgalmas, hogy olyan közkedvelt sorozatokat jeleníthetünk meg a söreinken, mint amilyen a Sárkányok háza. Elkötelezetten hűek maradunk az alapelvünkhöz, mely szerint csak minőségi, prémium söröket készítünk, és ez alól ez az együttműködés sem lesz kivétel. Magunk elé képzeljük azokat a világokat, amelyeket ezek a sorozatok teremtenek, majd olyan söröket alkotunk, amelyek megtestesítik őket. Nagyszerű szórakozásnak nézünk elébe ezzel a projekttel.

Francois Simonetta, a Warner Bros. Discovery Global Consumer Productstól hozzátette: „Nagy izgalommal tekintünk a Mad Scientisttel kötött megállapodás elé, amelynek során a WBD erejét e partneri együttműködés támogatására és gondozására fordíthatjuk. Az HBO Sárkányok háza című sorozata csupán az első lépését jelenti a hosszú távú megállapodásunknak, és alig várjuk, hogy megmutathassuk a rajongóknak, mi mindent álmodik még meg a Mad Scientist”

A Sárkányok háza 2. évada június 17-től elérhető a Maxon és az HBO csatornáin.

Ivan & The Parazol - Nyáron exkluzív koncertfilm érkezik a Maxra

A hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó bandája, az Ivan & The Parazol nagyszabású koncertfilmet készített, amely elsőként és exkluzívan a Maxon lesz látható a nyár folyamán!

Az Ivan & The Parazol eddigi karrierje legnagyobb koncertjét adta a Budapest Parkban 2023 nyarán. A 20-ra lapot cím is ezt szimbolizálja: a zenekar jövőjét alapvetően határozta volna meg, ha balul sül el a blackjack. De bejött. 

A Halmos Ádám rendezte és Tóth Fabó által fényképezett film egyedülálló betekintést nyújt a zenekar életébe, felkészüléseisre és a nagyszabású koncertbe is. 

Premier nyáron a Maxon

 

Emma és Eddie: A képen kívül - HBO

Emma és Eddie: A képen kívül - Top3-ban nyitott az HBO új dokumentumfilmje

 

Május 21-e, kedd óta elérhető a Maxon Hörcher Gábor kreatív dokumentumfilmje, az Emma és Eddie: A képen kívül, amely rögtön a top 3-ban nyitott, pontosabban a Dűne: Második rész után a legnézetebb film lett a platformon!

Emma és Eddie a közösségi média sztárjai: a webkamerás szexből élő házaspár élete fényűző és szexuális élete mesés - de csak addig, amíg mások nézik, és fizetnek érte. Amikor az élő show-nak vége, alig beszélnek egymással. Vajon van számukra kiút?

NÉZD MEG AZ ELŐZETEST

Hörcher Gábor filmrendező első egészestés filmjét, a Driftert Európai Filmdíjra válogatták, elnyerte a legjobb elsőfilmes díjat az amszterdami IDFA-n és több mint 40 nemzetközi fesztiválon vett részt. Új filmjét különleges módszerrel készítette: a 2 fős stáb és az amatőr szereplők dokumentarista módon forgattak 7 éven keresztül, hogy végül a 250 órányi anyagból egy játékfilmet vágjanak össze.

A film itthon limitált ideig moziban is elérhető volt és a kritikák egyöntetűen dícsérik a film bátor és őszinte nyelvezetét, illetve hogy sokkal többet ad, mint az előre várná az ember.

A lebilincselő dokumentumfilm már elérhető a Maxon, az HBO csatornáján pedig május 30-án debütál majd.

Nasty: A tenisz fenegyereke - Max

Nasty: A tenisz fenegyereke - A Max debütál HBO koprodukciójában készült dokumentumfilm

 

A tenisz első igazi rosszfiúja, a román Ilie Năstase áll a Nasty: A tenisz fenegyereke című új dokumentumfilm középpontjában, amely bemutatja a teniszező életét és rendkívüli karrierjét. Premier május 24-én, pénteken a Maxon.

Az HBO Max (HBO Documentaries Europe) és a román Libra Films koprodukcióját 23 országban mutatják majd be a Max streaming platform európai elindulásának hetében, nem sokkal a film cannes-i premierjét követően. A NASTY producere Cosmin Hodor, Tudor Giurgiu (Libra Films), illetve Hanka Kastelicová és Tereza Bóna Keilová az HBO részéről.

„A NASTY hihetetlen élmény volt számomra, egy csodálatos utazás az emlékeimben. A közönség első reakciói elképesztők. Nagyon örülök, hogy a dokumentumfilm Európában a Maxon lesz elérhető, és így több ember meg tudja majd nézni. Ez a film nemcsak a teniszről szól, hanem a sportág egy korábbi időszakáról, valamint a barátságról, a kemény munkáról és arról, hogy mit jelent hűnek maradni önmagunkhoz. Én mindig ezt tettem. A saját utamat jártam.” – mondja Ilie Năstase.

A romániai Ilie Năstase a 70-es és 80-as években tett szert hírnévre a US Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban szerzett címeivel. A meccsei nézők tömegeit vonzották, és óriási médiaérdeklődést váltottak ki, részben erős játéka, részben személyisége miatt. A vicces, szerethető, időnként arrogáns és excentrikus Năstasének drukkoltak vagy kifütyülték, de mindig figyelmet keltett.

„Nagyon örülök, hogy koproducere lehetek ennek a lenyűgöző filmnek, amely Ilie Năstase életéről szól, arról a teniszlegendáról, akinek a meccseit élvezettel néztem gyerekkoromban, és akinek a pályát betöltő karizmája a mai napig emlékezetes maradt. A filmkészítők mesterien mutatják be ennek a kelet-európai atlétának az útját, aki leküzdötte a határokat a tehetségével és a személyiségével. Utóbbinak köszönhetően, elragadó és gyakran ellentmondásos stílusa miatt kapta meg a Nasty becenevet. Ez a film megragadja ennek az igazi showmannek a lényegét, emlékeztet minket Năstase hagyatékára és arra, hogy milyen nyomot hagyott a tenisz világán.” – mondja Hanka Kastelicová (az HBO EMEA – HBO Max dokumentumfilmekért felelős elnökhelyettese és executive producere).

Ilie Năstase lenyűgöző volt a pályán. Ennek a fiatal férfinak, aki egy kommunista országból érkezett, sikerült mindössze néhány év alatt meghódítania a világot a tehetségével és a személyiségével. Öt éve dolgozunk ezen a projekten, és ez alatt fontos archív anyagokat fedeztünk fel Năstase karrierjéről és életéről, és lehetőségünk nyílt beszélni olyan szupersztár sportolókkal, akikre nagy hatást gyakorolt. Hiszem, hogy erőfeszítéseink tükröződnek a filmben, és a nézők egy összetett, folyton meglepetést okozó, nehezen beskatulyázható figurát ismernek meg, aki történelmi jelentőségű Románia és a tenisz számára is.” – mondja Tudor Giurgiu (rendező és producer).

Május 24-étől kezdve a Max előfizetők Magyarországon, Romániában, Spanyolországban, Portugáliában, Andorrában, Szlovákiában, Moldovában, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Montenegróban, Szerbiában, Szlovéniában, Bulgáriában, Svédországban, Finnországban, Dániában, Norvégiában, Izlandon és Lengyelországban láthatják a filmet. Júniusban a NASTY elérhetővé válik a Maxon Csehországban, ősztől pedig az HBO OD partnerein keresztül Litvániában, Lettországban és Észtországban is.

Ilie Năstase volt az első teniszező, aki 1973-ban az ATP világranglista élére került, és aközé a kevés játékos közé tartozik, aki több mint 100 címet nyert. Természetes tehetsége, illetve a pályán és azon kívül is figyelemre méltó személyisége miatt a Nasty becenevet kapta, és váratlanul világsztár lett belőle, aki örökre nyomot hagyott a sportágon. A dokumentumfilm aközé a néhány román produkció közé tartozik, amelyet levetítenek a cannes-i filmfesztiválon. A 2024. május 23-ai bemutató a filmet és Ilie Năstase hagyatékát is ünnepli majd.

A NASTY rendkívüli archív felvételeket és exkluzív interjúkat vonultat fel a sport fontos személyiségeivel, köztük a WBD Eurosport szakértőivel, John McEnroe-val és Boris Beckerrel, és így tárja fel Năstase hullámhegyeit és -völgyeit, a személyét körülvevő ellentmondásokat és a tenisz világára gyakorolt maradandó hatását.

A filmet a Libertate ’89 - Nagyszeben-t is jegyző Tudor Giurgiu rendezte az újonc Cristian Pascariuval és Tudor D. Popescuval együtt. A filmben felbukkan Rafael Nadal, Björn Borg, Billie Jean King, a tornász Nadia Comăneci és a Nike alapítója, Phil Knight is, ugyanis Năstase volt az első sportoló, aki 1972-ben leszerződött a márkával.

 

Sárkányok háza új évad - Max, HBO

Sárkányok háza - Tűzben és harcban gazdag jelenetekkel megérkezett a végleges előzetes

 

Június 17-én indul a Sárkányok háza új évada a Maxon és az HBO csatornáin. 

Az évad az II. Aegon Targaryen vezette Zöld Tanács (Green Council) és a Rhaenyra Targaryen vezette Fekete Tanács (Black Council) közti csatára és hatalmi harca fókuszál. Ebből a háborúból senki sem maradhat ki, mindenkinek választania kell, kit mellé áll...

NÉZD MEG AZ ÚJ ELŐZETEST ITT

Dűne: Második rész - Max

Dűne: Második rész - Május 21-től streamelhető a Maxon

A Dűne: Második rész a Warner Bros. Picturestől és a Legendary Picturestől jövő héten kedden, május 21-én debütál a Max streaming platformon.

A nagyszabású film Frank Herbert Dűne című, elismert bestsellerének adaptációját folytatja visszatérő és új sztárokkal, többek közt az Oscar-jelölt Timothée Chalamet-vel, Zendayával, Rebecca Fergusonnal, az Oscar-jelölt Josh Brolinnal, az Oscar-jelölt Austin Butlerrel, az Oscar-jelölt Florence Pugh-val, Dave Bautistával, az Oscar-díjas Christopher Walkennel, Léa Seydoux-vel, Souheila Yacoubbal, valamint Stellan Skarsgårddal, az Oscar-jelölt Charlotte Ramplinggel és az Oscar-díjas Javier Bardemmel.

A Dűne: Második rész követi Paul Atreides mitikus utazását, ahogyan összefog Chanival és a fremenekkel, miközben bosszút forral az összeesküvők ellen, akik elpusztították a családját. Amikor választania kell élete szerelme és az univerzum sorsa közt, vállalja, hogy megakadályozza azt a borzalmas jövőt, amit csak ő lát előre.

A filmet Denis Villeneuve rendezte a Jon Spaihts-szel közösen írt forgatókönyvéből, amely Frank Herbert ünnepelt Dűne című regényén alapul. Producerei: Mary Parent, Cale Boyter, Denis Villeneuve, Tanya Lapointe és Patrick McCormick. Executive producerei: Joshua Grode, Jon Spaihts, Thomas Tull, Herbert W. Gains, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert, Richard P. Rubinstein és John Harrison. 

Minden idők legrosszabb expediciója - Discovery, Max

 

Minden idők legrosszabb expediciója - Megtörtént esetet feldolgozó túlélő dokusorozat indul a Discoveryn és a Maxon


 

Egy bizarr túravezető az Amazonas-medencében zajló expedíciót a túlélésért folytatott küzdelemmé változtatja a Discovery új dokumentumsorozatában. Premier május 27-én a Discovery csatornán és a Max kínálatában.

Minden idők legrosszabb expediciója (Expedition From Hell: The Lost Tapes) című dokumentum-minisorozat egy tragikus amazóniai expedíciót mutat be, melyet egy gyanús motivációjú, karizmatikus vezető irányított. A kétórás premier május 27-én, vasárnap 22 órakor érkezik a Discovery csatornára és a Maxra.

Nézd meg az előzetest itt

A sorozat feltárja Mickey Grosman hihetetlen történetét: a korábban egy különleges egységben szolgáló épületbontási szakértő elvitt egy csapat amatőrt egy szinte lehetetlen túrára Dél-Amerikán keresztül. Úgy volt, hogy a résztvevők egy 8000 km-es, a kontinenst átszelő expedíción vesznek részt az amazonasi dzsungel legsűrűbb részein keresztül, amelyet állítólag jótékony célra szerveztek a rákkal kapcsolatos ismeretterjesztést támogatva. Csak egyetlen ember állítja, hogy ezt az útvonalat végigjárta: Mickey Grosman.

Minden idők legrosszabb expediciója több mint 700 órányi, a túra alatt rögzített felvétel felhasználásával mutatja be, hogy szerencsétlenségek döbbenetes sorozata és a hozzá nem értés hogyan vezetett villámgyorsan oda, hogy az amúgy is nehéz expedíció a túlélésért folytatott szinte folyamatos küzdelemmé változott. Az elátkozott kaland újabb és újabb szerencsétlen fordulatai közt emberrablás, börtönből szökés és egy személy eltűnése is szerepel. A sorozat vadonatúj leleplezésekkel szolgál, amelyek még azokat is megdöbbentik, akik részt vettek Grosmannel a balszerencsés kalandban.

A több száz órányi felvételből készült, lenyűgöző dokumentumsorozat minden epizódja elképesztő akadályokat mutat be, amelyeket le kellett küzdeniük azoknak, akik úgy döntöttek, hogy részt vesznek az expedíción” – mondta Howard Lee, a Discovery Networks elnöke. „Ahogyan egyre mélyebbre ástunk, hogy megértsük azoknak a motivációit, akik részt vettek ebben az elátkozott kalandban, még mi is meglepődtünk a látottakon.”

A sorozat dupla epizóddal indul május 27-én este a Discovery csatornáján illetve a megújult Max streaming platformon, ahol ezt követően hetente érkeznek az epizódok.

Cégünk

KábelszatNet-2002 Kft.

 

SZÉKHELY: 8500 Pápa, Budai Nagy Antal u. 8.


Cégjegyzékszám: 19-09-510665

Adószám: 11381527-2-19

Nyitvatartás

Irodáink nyitvatartásáról

a KAPCSOLAT menüpontban

tájékozódhat.